Üç ayrı yerde asaleten ya da geçici olarak görevlendirilme iddialarına cevap

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 01:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Tatvan Belediye Başkan Yardımcılığı'na geçici olarak atandığını belirten Mahfuz Bayar, bunun yasal olduğunu kaydetti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği soru önergesinde, "3 ayrı yerde asaleten ya da geçici olarak görevli olmasının ne gibi olağanüstü özellikleri ve mesleki birikimi vardır" diye sormasıyla birlikte gözler Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Mahfuz Bayar'a çevrildi.

İlk kez İHA'ya konuşan Bayar, Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Tatvan Belediye Başkan Yardımcılığı'na geçici olarak atandığını ve bunun da yasal olduğunu belirtti.

Bayar, Türkiye'nin bir çok yerinde ve değişik kurumlarda bunu gibi görevlendirmelerin yapıldığını belirterek, "Çok yakın dostum olan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, ilçeye hizmet etmem için ısrar etti. Tatvan Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan yazışmalar neticesinden 20.09.2004 tarihinden itibaren Tatvan Belediye Başkan Yardımcılığı'na geçici olarak görevlendirildim. Buradaki yasa gereği kadrom Konya'da olduğu için maaşımı oradan alıyorum. Ancak buradan hiçbir maaş almıyorum. Zaten yasal olarak ta buna imkan yok. Bir çok belediyede bunun gibi geçici görevlendirmeler olmuştur. İddia edildiği gibi hem Konya'dan hem de Tatvan'da maaş almıyorum. Ben sadece yasanın gereği geçici bir görevlendirme ile Tatvan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapmaktayım. Yeni çıkan 5272 sayılı Belediye Yayası gereğince artık maaşımı belediyede alacağım. Konya'dan da ücretsiz izinli olacağım. Tatvan Belediyesi ile Konya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılacak olan yazışma sonrası maaşımı bundan sonra Tatvan Belediyesi'nden alacağım" şeklinde konuştu.

Bu arada, halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı Bitlis Meslek Yüksek Okulu'nda da öğretim görevlisi olarak çalıştığı iddialarını reddeden Mahfuz Bayar, Konya'ya tayininin çıkmasından ardından, daha önce görev yaptığı Meslek Yüksek Okulu'ndan ayrıldığını, hiç bir ilgisinin kalmadığını belirtti.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber