Ankara'da, şehirlerarası otobüslerin servis araçları kaldırıldı

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 01:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulaşım Koordinasyon Kurulu (UKOME) Toplantısı'nda alınan karar gereğince, şehirlerarası otobüs firmalarının Ankara'daki servis hizmetlerinin kaldırıldığını açıkladı.

EGO Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO Genel Müdürü Kazım Usta ve ilgili sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Toplantı sonrası Gökçek, Ankara trafiği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gökçek, AŞTİ Terminali'nde otobüs firmalarına ait servisler konusunda AŞTİ Derneği'nden gelen talepler üzerine servis araçlarını kaldırdıklarını belirterek, "Ankara'ya gelen yolcular, 23.30 ile 06.00 saatleri arasında sadece otobüs firmalarının servisleriyle istedikleri semte gidecek. Diğer saatlerde ise yolcular metro, otobüs ve şahsi araçlarını kullanacaklar" dedi.

Ayrıca, toplantıda Güvenpark'taki trafik yoğunluğu aza indirmek için yeni bir karar alındı. Buna göre, Dikmen ve Çankaya'dan Güvenpark'a gelen minibüs ve otobüslerin gelişleri Genelkurmay Başkanlığı'nın önünden itibaren tek yön oldu. Güvenpark'tan Dikmen-Çankaya tarafına giden minibüs ve otobüsler ise, Kumrular Caddesi'nden Dikmen ve Çankaya'ya gidecekler. Gökçek, toplantıda 2 yeşil otobüsün ruhsatını iptal ettiklerini söyledi. 28 Mart Yerel Seçimleri'nden önce Kızılay trafiğini kapatıp tepkilere neden olan Gökçek, Kızılay trafiğini yine kapatacaklarını, önümüzdeki hafta bu konuyu tartışacaklarını söyledi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber