Atanan 10 bin öğretmenin il'deki görev yerleri kur'a ile belirleniyor

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 01:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BATMAN

Batman'a atanan 173 öğretmen, çektikleri kura ile görev yerlerini belirledi.
Batman Öğretmen Evi'nde yapılan kura çekimi törenine Vali Yardımcısı Kemal Cirit, Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer ve öğretmenler katıldı. Kura töreninde söz alan Milli Eğitim Müdürü Soyer, öğretmen mesleğinin kutsallığını dile getirerek, öğretmenlere başarılar diledi. Kura çekimi sonucunda Batman merkeze 45, Kozluk İlçesi'ne 38, Sason İlçesi'ne 36, Beşiri İlçesi'ne 25, Gercüş İlçesi'ne 19 ve Hasankeyf İlçesi'ne de 10 öğretmen atandı.

ADIYAMAN

Adıyaman'a atanan 171 yeni öğretmen, kura çekerek görev yerlerini belirledi.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen kura çekimine Vali Yardımcısı Hasan Şıldak, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve yeni öğretmenler ile yakınları katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Adıyaman'da 754'ü ilkokul, 47'si lise ve dengi, 52 anaokul olmak üzere toplam 806 okulun bulunduğunu ve bu okullarda yaklaşık 6 bin 200 öğretmenin görev aldığını söyledi. Öğretmenlere seslenen Bağlıtaş, "Yıllarca süren zorlu bir eğitimden sonra bugün, daha önce öğrenim görmüş olduğunuz, öğrencisi olduğunuz okullara, eğitim yuvalarına bu defa öğretmen olarak, öğretici olarak geri dönmenin mutluluğu ve heyecanını yaşamakta olduğunuzu görüyorum. Bu azımsanacak bir mutluluk değildir. Bu bakımdan hepinizi kutluyorum. Bu mutluluk ve heyecan içerisinde, biraz da endişeli olduğunuzu hissediyorum. Çünkü, yeni bir hayata başlayacaksınız. Hayata bir başka açıdan bakmaya başlayacaksınız. Kendinizden daha çok, öğrencinizi düşüneceksiniz. Bütün bu karışık duyguları süratle aşarak, görevinize ve görev yerinize uyum sağlayacağınıza inanıyorum" dedi.
Yeni öğretmenlere tavsiyede bulunmayı da ihmal etmeyen Ahmet Bağlıtaş, "Kötü, köhnemiş alışkanlıklarımızı derhal terk ederek, bilimsel düşünebilen, bilgiyi üreten ve paylaşan, bilgiye hızla ulaşan ve onu kullanan, egemen kılan, motivasyonu yüksek, girişimci, kendine güveni olan ve kendini gerçekleştirmeye inanan, sürekli gelişmeyi yaşam biçimi haline getiren öğretmen ve yöneticilere çok ihtiyacımız vardır" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra öğretmenler, teker teker kura çekerek görev yerlerini belirledi.

HATAY

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Hatay'a atanan çeşitli branştaki 134 öğretmenin il içi atmaları, bilgisayar kurası ile gerçekleştirildi.
Antakya Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen atama kurası öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan, eğitim camiasına yeni katılacak olan öğretmenlere seslenerek, "Hatay'a düştüğünüzden dolayı çok şanslısınız. Hatay, güneyin incisidir. Hatay, barış ve hoşgörü olarak Türkiye'nin merkezi durumunda. Hatay'da birlik ve beraberlik vardır. Zamanla siz de bunun farkına varacaksınız. Kapımız sizlere her zaman için açık. Yeni göreve başlayacağınızdan çeşitli problemleriniz olabilir. Bu problemlerinizi her an bizlere iletebilirsiniz. Her zaman sizin yanınızda ve desteğinizdeyiz. Problemleriniz ne kadar az olursa, derslerde o kadar başarılı olacağınız inancındayız" dedi.
Atamalar, öğretmen ve ailelerinin heyecanlı bakışları arasında İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan tarafından bilgisayar ortamında yapıldı.

VAN

Van Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, eğitim öğretim gibi büyük bir sorumluluğu öğretmenlere yükleme gibi bir bencilik içine girmeyeceklerini ve hep birlikte paylaşacaklarını söyledi.
Van'a atanan 114 branş öğretmeni, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kur'a çekimiyle görev yerlerini belirledi. Düzenlenen kur'a çekimi öncesi bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, Van'da ilk ve orta eğitim çağında 230 bin çocuğun olduğunu kaydetti. Gençleri yetiştirmekle sorumlu olduklarını belirten Özçakıcı, iradenin fiile dönüşmesi için toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü söyledi. Artık Milli Eğitim camiası ve siyasi iradenin çalışmasının yeterli olmadığını vurgulayan Özçakıcı, "Bir zincirin halkaları gibi birbirimizle bağımlı olarak çalışmalıyız. Tabi ki öğretmenler bu zincirin halkaları içinde çok önemli bir yere sahip. Ama eğitim ve öğretim gibi büyük bir sorumluluğu alan öğretmenlerimizi tek başlarına bırakarak, 'Bu sorumluluğun tümü sizdedir. Gerekeni yapın hesabını da sizden soracağız' gibi bir bencillik yapma durumunda değiliz. Hepimiz birlikte bu mesaiyi paylaşacağız. Tüm kurumlarla, sivil toplum örgütleri, mahalli idareler ve halkla bütünleşeceğiz. Sorumluluğu da paylaştıracağız" dedi.
Öğretmenlere nasihatlerde de bulunan Özçakıcı, ilk etapta gidecekleri yerlerde düşündüklerinden daha farklı koşullarla karşılaşabileceklerini ancak, umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini ifade etti.
Vali Yardımcısı Özçakıcı'nın yaptığı konuşmanın ardından kur'a çekimine geçildi. Öğretmenler kavanozlara doldurulan görev yerleri yazılı kağıtları çekerek, gidecekleri yerleri belirlediler. Öğleden sonra ise 180 sınıf, 1 işitme engelli ve 20 okul öncesi öğretmenin kur'a çekimi yapıldı.

RİZE

Çeşitli branşlarda ilk kez Rize'ye atanan 116 öğretmenin hangi okullarda görev yapacağı kura ile belirlendi.
Kura çekimi, Rize Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Kura çekimine başta Rize Valisi Enver Salihoğlu olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, öğretmen adayları ve yakınları katıldı. Branşına göre öğretmen adayları çağrılarak torbadan bir isim çekmeleri istenirken, kura çekimine katılamayan öğretmen adaylarının yerine salonda bulunan davetliler çekiliş yaptı. Rize Valisi Enver Salihoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'in yaptığı çekilişlerde Rize merkez çıkarken, basın mensupları tarafından yapılan çekilişlerde Rize'nin İkizdere İlçesi gibi uzak ilçeler çıktı.
Kura çekimi sırasında öğretmen adaylarının ve yakınlarının bir hayli heyecanlı olduğu görüldü.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber