MEB'deki 4/C'li personel de banka promosyonu alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığının görüş yazısına göre; Kamu görevlilerinin aylık ve Ücretleri Malîye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğünün (6) sıra no'lu Genel Tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesindeki bankalar vasıtasıyla ödenmektedir.

Kamu Kurum ve Kuruluşları ve bankalar arasında aylık ve ücret Ödeme protokolleri yapılmakta, bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra ?promosyon? adı altında ayni ve/veya nakdi ek mali imkanlarda sağlanabilmekte olup, aylık ve ücret ödemeleri için bankalar ile yapılacak protokoller ile bu protokollere dayalı olarak sağlanan ek mali imkanların personele dağıtımına İlişkin, usul ve esaslar, 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile düzenlenmiş bulunmaktadır.

Ayrıca, Maaş promosyonları ile ilgili uygulamaların Kurum personelinin rahatça bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edileceği ve aleniyet ilkesine titizlikle riayet edileceği, Genelgede belirtilmekte olup, Genelge hükümlerinde, promosyon ödemelerinden yararlanacak personelin statüsü ile ilgili bîr sınırlamaya yer verilmemiştir.

Bu itibarla, ücret ve maaş Ödemeleri ile İlgili olarak bankalarla yapılacak protokollerde 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi hükümlerine riayet edilerek, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen geçici personelin de promosyon ödemelerinden yararlandırılmaları gerekmektedir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber