Altı ay önce teşekkür belgesi verilen müdüre 7 soruşturma açıldı

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 01:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdüre ihale sürgünü iddiası

Okulun kantin ihalesini AKP Muğla İl Başkanı Mehmet Nil Hıdır'ın, istediği kişilere vermeyen okul müdürü Güner Günay'ın başına gelmeyen kalmadı. Milli Eğitim Müdürü tarafından teşekkür belgesi ve aylıkla ödüllendirilen Güner, ?İhale yapılırken yasalar uygulanacak ve okul menfaati gözetilecek? denmesinin ardından hakkında 7 ayrı soruşturma açılıp öğretmen olarak sürüldü. Başarılı bir yönetici olan Güner Günay'in okullarına dönmesini isteyen Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi velileri müdürün yaşadıklarına tepki olarak ve müdürlerinin okullarına dönmesi için 1500 imza topladılar.

İhale için baskı yapıldı
Güner Günay Marmaris Sabancı Lisesi'nde Müdür olarak görev yapıyordu. Okula yaptığı hizmetlerden dolayı hem öğrenci velileri hem de İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdir edilen müdür Güner Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verilerek aylıkla ödüllendirildi. 6 ay öncesinde takdir edilen okul müdürü Günay'ın bu ?başarısı' okulun kantin ve çay bahçesi ihalesini eski kişilere vermesi yönünde baskılar gelmeye başlayınca değişti. Önce AKP Muğla İl Başkanı Mehmet Nil Hıdır, Günay'ı telefonla arayarak ihale yapılmadan eski işletmecilerine verilmesini istedi. Buna karşı çıkan okul müdürü Güner, ihalenin yasalara uygun yapılacağını ve en fazla fiyat verenin ihaleyi kazanacağını söyledi. Sözlü şekilde defalarca uyarılan Güner'e en sonunda da Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir tarafından resmi yazı gönderilerek ihalenin eski sahiplerine verilmesini istendi. Günay'ın Kaymakam Özdemir'e verdiği cevap da AKP verdiği cevaptan farklı olmadı. İhalenin yapılacağı 20 Mayıs 2004 sabahı okul müdürünü arayarak tekrar baskı yapan AKP İl Başkanı Nil Hıdır, Günay'dan yine aynı cevabı aldı. Sabah AKP Muğla il başkanı ile telefonla konuşan okul müdürü Günay, akşam Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi'ne Müdür Vekili olarak geçici görevlendirildiğini öğrendi.İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan siyasilerin baskısına boyun eğerek Güner Günay'ı harcamışlardı.

Güner'in okuldan uzaklaştırılmasının ardından ihale önce iptal edildi, ardından da ihale yapılmadan kantin değerinden daha düşük bir fiyata AKP il başkanı M.Nil Hıdır'ın isteği doğrultusunda eski işletmecilere verildi. Güner'in geçici görevlendirilmesine gerekçe olarak da kendisi hakkında idari soruşturma başlatılması gösterildi. Ardından Muğla İdari Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanan Güner, yeniden eski okulunda müdür olarak görevine başladı. Marmaris Sabancı Lisesi'nde müdür olarak 7 gün görev yapan Güner, bu defa da Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğüne atandı. Güner 8 ay Datça'da müdürlük yaptıktan sonra Marmaris'ten 80 km uzaklıkta olan Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'ne öğretmen olarak atandı.

Yasak konuldu

Ayrıca bu süreçte Marmaris Sabancı Lisesi Müdürü iken geçici görevle Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğü´ne atanan Güner Günay´ın eşi ve çocuğu Marmaris'te olmasına karşın Marmaris ilçe sınırları içine girmesi valilikçe yasaklandı.İdare hakkında Muğla İdare Mahkemesine 7 ayrı dava açan Güner'in davaları da devam ediyor.

Haberi yazan: Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber