Lojmana hırsız girince hakim ve savcılar polis koruması istedi

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artan hırsızlık olayları karşısında Emniyet, ?Biz yakalıyoruz, hakimler serbest bırakıyor' diyordu.

Hırsızların son kurbanı hakim ve savcılar oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bazı polis şeflerinin evini soyan hırsızlar şimdi de Adalet Bakanlığı'nın Eryaman'daki lojmanlarına girdi. Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Ankara Adliyesi'ndeki hakim ve savcılara tahsis edilen yaklaşık 200 konutluk lojmanlarda görülen hırsızlık olayları üzerine yargı mensupları güvenlik önlemlerinin artırılması için imza topladı. Ortak bir dilekçeye imza atan hakim ve savcılar; ?Artan hırsızlık olayları karşısında mevcut karakol yetersiz kalmaktadır. Biz ve ailelerimiz tedirginiz. Güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyoruz.? denildi.

Ankara'da bazı üst düzey emniyet müdürlerinin evleri geçtiğimiz aylarda soyulmuştu. Hırsızlar polis şeflerinin evlerini soyduktan sonra kayıplara karışmış, bir polis şefinin evinden çalınan değerli bir saat daha sonra ele geçirilmişti. Hırsızların bu kez girdiği yer ise suçlular hakkında soruşturma yürüten savcılar ile yakayı ele verdiklerinde alacakları cezada nihai kararı veren hakimlerin ikamet ettiği lojmanlar.

Kaldıkları lojmanlarda hırsızlık olaylarının artması üzerine imza toplayan hakim ve savcılar, ortak bir dilekçe hazırladı. Dilekçede, lojmanların da bulunduğu alanda güvenlik hizmeti sağlayan karakolun yetersiz kaldığına dikkat çekiliyor. Hakim ve savcılar Ankara Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazdıkları dilekçeyi, başsavcılığa sundu. Başsavcılık da hırsızlar karşısında yargı mensuplarının tedirginliği dile getirdikleri başvurularını Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. Yargı mensupları ayrıca, lojmanlarından yaklaşık 7 ay önce kaldırılan Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi'ne bağlı polis noktasının yeniden kurulmasını istiyor.

Bir yılda iki soygun oldu

Bazı hakim ve savcıların ise hırsızlık olayları üzerine lojmanlarında para tutmamaya başladığı öğrenildi. Adının açıklamasını istemeyen bir savcı, ?Evde bin dolar kadar param vardı. Hırsızlık söylentileri o kadar arttı ki paramı evden alıp bankaya yatırdım.? şeklinde konuşuyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise hakim ve savcıların serzenişlerinde pek de haklı olmadıklarını dile getiriyor. Emniyet kayıtlarına göre 2004 yılı içinde lojmanlarda iki hırsızlık olayı gerçekleşti. Birinde hırsızlar Yargıtay savcısının aracında bulunan oto teybini çalarak kayıplara karıştı. Bir başka hırsızlık olayı ise Ankara Adliyesi Ticaret Mahkemesi'nde görevli bir savcının evinde gerçekleşti. Hırsızlar Adalet Bakanlığı'nın Eryaman'daki lojmanlarında bulunan savcının evine girmeyi başardı. Ancak Ticaret Mahkemesi'nde görevli savcının evinden herhangi bir eşya ya da paranın çalınmadığı anlaşıldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber