DHMİ güvenlik görevlileri infial halinde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu bir genelge Genel müdürlükte görev yapan tüm Güvenlik Görevlilerini tedirgin etmiştir. 24 Mart 2010 tarihli ?Sağlık Kurulu Raporu? konulu Genelge'de, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un ?Özel Güvenlik Görevlilerinde Aranılacak Şartlar? başlıklı 10. Maddesinde; ?Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl sağlığı ile özürlü bulunmamak?, 11. maddesinde yer alan ?Özel Güvenlik Görevlileri'nde aranılan şartlardan herhangi birisinin kaybedilmesi halinde çalışma izni iptal edilir.? maddesi ile, 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ?Sözleşmenin Feshi ve Sona Ermesi? başlıklı 45 maddesinde yer alan; ?İşe alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması veya bu şartlardan birinin sonradan kaybedilmesi? hükümlerine atıfta bulunularak, Kuruluş emrinde görev yapan ve sağlık durumu nedeniyle unvan değişikliği talebinde bulunan Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin malulen emekliliğe sevk edilecekleri veya sözleşmelerinin fesih edileceği duyurulmaktadır.

Türk Ulaşım Sen tarafından yapılan açıklamada, güvenlik görevilerinin tedirgin eden bu genelgenin hukuksuz olduğu ve böyle bir uygulamanın yapılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Sendikadan yapılan açıklamada, Güvenlik Görevlisi unvanlı personelin, özlük hakları bakımından diğer unvanlarda görev yapan kamu görevlileri ile aynı mahiyette olduğu; 2495 sayılı Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanun'un , Personelin Atanması, Statüsü ve Özlük Hakları başlıklı 15. maddesinde; ?Özel güvenlik teşkilatında görevli personel,statü ve özlük hakları bakımından, genel olarak bağlı bulundukları kuruluşun mevzuatına tabidir.? hükmünü içerdiği ve dolaysıyla da 399'da yer alan, işe alınırken aranılan şartların herhangi birinin sonradan kaybedilmesi durumunda işe son verilmesi gibi bir uygulamanın yalnızca DHMİ'de çalışan Güvenlik Görevlilerine uygulanmasının Anayasanın eşitlik ilkesi gereğince hukuken mümkün olmadığı belirtildi.

Yine sendika yönetiminden açıklamada daha önce TCDD Sivas 4. Bölge Müdürlüğü emrinde görev yapmakta iken sağlık nedeniyle güvenlik görevlisi olamayacak Güvenlik Görevlilerinin Tren Odacısı olarak görevlendirilmesi uygulamasının da yargıdan döndüğüne dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber