Doçentlik başvurularına dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından belirlenen yeni Doçentlik Başvuruları için geçerli olacak Asgari Ölçütler 10.03.2010 tarihinde Yükseköğretim Kurulunun resmi internet sitesinde yayınlanmıştır.

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, Yayınlanan Asgari Ölçütlerden Mühendislik Temel Alanındaki Koşul No 93 için . "Temel alanlardan sadece Mühendislik Temel Alanı içerisindeki 23 Adet Mühendislik Bilim Alanından yalnızca 6 Bölüm için en az 6 ay olmak koşuluyla yurtdışında kendi alanı ile ilgili araştırma yapmış olmak" şeklinde bir belirleme yapıldığı, bu belirlemenin sadece Gemi Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Nükleer Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Mühendislik Bilimlerinin tanımladığı, geriye kalan 17 adet Mühendislik Bilim Alanı içinse yurtdışında araştırma yapmış olmak koşulu getirilmediğine dikkat çekildi.

Sendika yönetimi, bu uygulama nedeniyle, Koşul No 93 hakkında yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açtığını belirtmiştir.

Dava dilekçesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber