Ölen köpeklerden dolayı 2 eğitmen polise ceza çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 22:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Geçtiğimiz yıl ihmal sonucu havasızlıktan ölen beş kahraman köpekle ilgili soruşturma tamamlandı. Köpeklerin ölümünden sorumlu tutulan iki eğitmen, '4'er ay kıdem durdurma' cezası alırken, 5 personele de 60'ar lira para cezası kesildi

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bomba dedektörü olarak kullanılan beş köpek, 'hatırlatma eğitimi' için geçen yıl temmuz ayında getirildikleri Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nde (KEM), ihmal kurbanı olmuştu. Köpek bakıcıları, hassas burunlu altı köpeği, öğle yemeğine giderken güneş altındaki servis aracının içine kilitlemişlerdi. Dedektör köpeklerden beşi, havalandırma fanı yetersiz kalınca araç içinde can vermişti. Köpeklerden sadece biri, olaydan yaralı olarak kurtulabilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, beş dedektör köpeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlatmıştı.

İKİ EĞİTİCİYE CEZA

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Disiplin Kurulu, müfettişlerin bu talebini yerinde bularak iki eğiticiye dörder ay kıdem durdurma cezası verdi. Köpeklere mezar olan aracın havalandırmasında sorun olmadığını saptayan müfettişler, olay anında aracın havalandırma fanının çalıştığını; ancak araç güneş altında bırakıldığı için yetersiz kaldığı kanısına vardılar. Müfettişler bu nedenle araç sürücüsü için herhangi bir idari ceza talep etmediler. Beş köpeğin ölümünde köpek bakıcılarının da kusuru olmadığı kanısına ulaşan müfettişler, bakıcılar için de herhangi bir ceza istemedi. Merkez Disiplin Kurulu, müfettişler talep etmediği için araç sürücüsü ve bakıcılara disiplin cezası vermedi. Ancak bakıcılara Tarım Bakanlığı'nın Hayvan Hakları Kanunu uyarınca sadece 60'ar lira para cezası kestiği öğrenildi.

ROCKY TERFİ ETTİ, KÖŞK'E ÇIKTI

Gölbaşı'ndaki olayda, üç yıl önce Kurtuluş'taki çok katlı otoparka bırakılan minibüsün içindeki 580 kiloluk bombayı bulan Rocky ve Maske isimli dedektör köpeklerin de öldüğü iddia edilmişti. Ancak Rocky ve Maske'nin yaşadığı, hatta Rocky'nin halen Çankaya Köşkü'nde Maske'nin de Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndaki görevini sürdürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber