Bekâr subay ve astsubaylara lojmanlarda kalınması emri verildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arda AKIN

Amirallere Suikast soruşturmasında iki deniz teğmeninin bekâr evinde suikast krokileri ile mühimmat bulunması Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı harekete geçirdi. Bekâr subay ve astsubaylara lojmanlarda kalınması emri verildi.

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı, Amirallere Suikast soruşturmasında, iki teğmenin kaldığı bekar evinde suikast krokileri ile mühimmat ele geçirilmesi üzerine tüm bekar subay ve astsubayların lojmanlarda ve askeri birliklerde kalması yönünde emir verdi. Tüm askeri birliklere gönderilen talimatta, askeri personelin bekar evlerinden lojmanlara ya da birlik içindeki yatakhanelere taşınması emredildi. Lojman sayısının yetersiz olması nedeniyle subay ve astsubayların bir ev içinde iki ya da üç kişi kalması istendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri, bekar evinde kalan personelin taşınmasıyla ilgili lojmanlarda düzenleme yaptıklarını doğruladılar.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç'a suikast düzenleneceğine ilişkin ihbarlar üzerine 2009'un Temmuz ayında düzenlenen operasyonda çok sayıda teğmen gözaltına alınmıştı.

Komplo demişlerdi

Baskında, deniz teğmenlerin kaldığı evde buzdolabının arkasına gizlenmiş 500 gram TNT kalıbı, çok sayıda mermi ve suikasta ilişkin bir not bulunmuştu. Evde yaşayan teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan, askeri savcılıkta verdikleri ifadede olayın komplo olduğunu, notların ve mühimmatın kendilerine ait olmadığını öne sürmüştü. Halen tutuklu olan teğmenler, yurt dışı görevden geldikleri gün operasyonun yapılmasının manidar olduğunu savunmuşlardı. Kriminal laboratuvarda incelenen bomba ve suikasta ilişkin notta, iki teğmene ait parmak izine rastlanmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber