Türkiye Öğrenci Meclisi başkanı, Muğla'dan

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrenci Meclisi başkanlığına 'ezbere karşı çıkan' aday seçildi

7. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi, TBMM'de toplandı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen özel birleşime, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı.

81 ilden gelen öğrenci temsilcileri, yaklaşık 1 saat süreyle ant içti. Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığına, Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Çağrı Keçecioğlu seçildi.

Birleşimde bir konuşma yapan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Öğrenci Meclisi'nin yaklaşık 14 milyon 500 bin öğrenciyi kapsayan ülkenin en büyük demokrasi eğitimi projesi olduğunu belirtti. Şahin, bu projeyle ilköğretimdeki öğrencilerin demokrasinin temeli olan seçme, seçilme gibi süreçleri yaşadığını, işbirliği ve katılımcılık gibi deneyimler edindiğini vurguladı. Meclis'in kuruluşunun 90. yılı olduğunu hatırlatan Şahin, "Kuruluşundan bugüne önemli aşamalar kat eden ülkemiz sizlerin donanımları ve dinamizmiyle daha ileri gidecektir. Özlediğimiz çağdaş bir Türkiye'de sizin büyük katkılarınız olacaktır. Sizlerin sizden önceki kuşaklardan daha iyisini yapacağına inancımız tamdır.'' diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TBMM ile ortaklaşa başlatılan 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi'nin artık bir proje olmaktan çıktığını ve Türkiye genelindeki okullar ve öğrencilerin arasında heyecanla, coşkuyla ve ilgiyle gerçekleştirilen bir demokrasi geleneği haline geldiğini kaydetti.

Daha sonra, başkanlık divanına seçim için başkanlığa 4 önerge verildi. 4 aday beşer dakika süreyle projelerini anlattılar ve listelerine oy istediler. 'Ezbere dayalı eğitim sisteminin' sorunlarını dile getirmek istediklerini anlatan Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Çağrı Keçecioğlu'nun listesi seçimi kazandı. ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber