THY'nin iptal ettiği sefer sayısı 600'e yaklaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzlanda'daki yanardağ patlamasından bu yana Türk Hava Yolları'nın (THY) iptal ettiği sefer sayısının 600'e yaklaştığı bildirildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, yanardağ patlamasından bu yana Orta ve Kuzey Avrupa'da birçok ülkenin hava sahasını kapatması nedeniyle THY'nin bu ülkelere yapması gereken 600 civarında seferinin iptal edildiğini kaydetti.

Avrupa'da hava sahası açık ülkelere yapılan THY seferlerini artırarak, Avrupa'da hava sahası kapalı olan kentlere gidecek yolcuları taşıdıklarını ifade eden Genç, bu amaçla toplam 70 ek sefer düzenlendiğini belirtti.

Ali Genç, bugün itibarıyla Tiran, Barcelona, Madrid, Roma, Viyana, Bükreş, Saraybosna, Belgrad, Zagreb, Priştine ve Nice'e uçuşların yapılabildiğini ifade ederek, "Hava sahalarının açılmaya başlamasıyla birlikte bekleyen yolcuları hızla ülkelerine taşımak için gerekli planlamaları yaptık. Yapılacak ek seferlerle yolcuları ülkelerine hızla taşıyacağız" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda beklemek zorunda kalan yolcuların büyük bölümünün ilk iki gün otellere yerleştirildiğini, daha sonraki günlerde transit yolcuların ilk çıkış noktalarını arayarak seferlerin durdurulmasının sağlandığın ı kaydeden Genç, böylece Atatürk Havalimanı'nda daha fazla yığılmanın önlendiğini, alanda kalan yolculara da her türlü hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu arada, yanardağ patlaması nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda mahsur kalan yolcuların bagajları da uçuşların yapılamaması nedeniyle Dış Hatlar Geliş Terminali'nde adeta "bagaj dağları" oluşmasına yol açtı.

Yetkililer, uçuşların başlamasıyla bekleyen yolcularla birlikte bu yığılmanın da ortadan kalkacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber