Yeni üniversitelere 2 bin kadro

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, daha fazla öğrencinin Hakkari'ye gelmesinin, sosyal ve ekonomik hayatı olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, ''Sayın Başbakanımız yeni açılan üniversiteleri desteklemek için 2 bin kadro verdi. Hakkari için de gerekli kadroyu sağlamayı düşünüyoruz'' dedi.

Hakkari'ye gelen Prof. Dr. Özcan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret ettikten sonra Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne geçti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Özcan, Hakkari'de üniversitenin bir an önce faaliyete geçmesi için Rektörlüğün gerekli çabayı gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Burada bir şeyler yapmak çok kolay olmuyor. Diğer şehirler gibi binaları dikip bütün olanakları sağlayıp, yapacaklarınızı yapamıyorsunuz. İmkanlar ne kadar el veriyorsa, o hızla işi yapmaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanımız yeni açılan üniversiteleri desteklemek için 2 bin kadro verdi. Hakkari için de gerekli kadroyu sağlamayı düşünüyoruz. Daha fazla öğrencinin Hakkari'ye gelmesi, sosyal ve ekonomik hayatı olumlu şekilde etkileyecektir.''

Bir gazetecinin, ''Hakkari her yıl üniversite sınavlarında son sıralarda yer alıyor. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?'' sorusu üzerine Özcan, üniversitenin eğitime başlamasıyla kentin eğitim seviyesinin de yükseleceğini, artık başarısız bir tablo ile karşılaşmayacaklarına inandığını belirtti.

Özcan, bir gazetecinin ''Ahmet Türk'ten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına da yumruklu saldırı yapıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusunu da ''Vallahi biz de kendimizi korumaya çalışıyoruz. Böyle siyasi konularda benden bir şey duymayacaksınız. Eğitimle ilgili bir şey varsa sorun'' yanıtını verdi.

İnceleme sırasında bir gazetecinin, ''Hakkari Üniversitesine İran ve Irak'tan öğrenci alınacak mı?'' sorusunu yanıtlayan Özcan, şunları kaydetti:

''Bir grup rektörle birlikte Suriye'ye 2 kez gittik. Rektörler oradaki rektörlerle tanıştı. Orada pek çok konuda iş birliği protokolleri imzalandı. Oradan buraya öğrenci gönderilecek. Biz de Arapça'ya ilgi duyan öğrencilerimizi özellikle Suriye'ye göndermeyi düşünüyoruz. Ürdün ve Mısır ile ilişkilerimiz devam ediyor. İran ve Irak'la konuşmaya başladık. Türk cumhuriyetleriyle konuşuyoruz. Bize yakın olan Avrupa ülkeleri ile görüşmelerimiz devam ediyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber