Öğrenci affı 23 Şubat'ta yasalaşıyor

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Haziran 2000 tarihinden sonra her ne sebeple olursa olsun atılan ve kendi isteği ile ilişiği kesinlere yeni haklar getiren yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda Çarşamba günü ele alınacak ve yasalaştırılacak.

TBMM Genel Kurulu, 23 Şubat Çarşamba günü öğrenci affı için çalışacak. Bilindiği gibi komisyonda verilen önergeyle teklifteki "2000-2001 öğretim yılı" olarak yer alan affın başlangıç tarihi "29 Haziran 2000" şeklinde değiştirildi. Dolayısıyla affın başlangıç tarihi 29 Haziran 2000 olarak kesinleşti.

Yasa teklifine göre, yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden 29 Haziran 2000 tarihinden itibaren, kendi isteği ile ilişiği kesinler dahil her ne sebeple olursa olsun atılan öğrencilere, ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilecek. Öğrenciler, daha önce başarısız oldukları dersler programdan çıkarılmış ise bu derslerin yerine kurumlarınca belirlenecek başka derslerden sınava girecekler. Bu sınavlarda başarılı olmaları halinde öğrenciliğe intibakları yapılacak.

Teklif, lisansüstü öğrenim görürken ilişikleri kesinlere de çeşitli haklar getiriyor. Buna göre, 29 Haziran 2000'den, teklifin yasalaşıp yürürlüğe girdiği tarihe kadar her ne sebeple olursa olsun kurumlarıyla ilişiği kesilen lisansüstü öğrencilerine başarısız oldukları dersler ve yeterlilik için 2 sınav hakkı, yüksek lisans öğrencilerine 1 yıl, doktora öğrencilerine 2 yıl tez hazırlama süresi verilecek.

Düzenlemelerden yararlanmak isteyen öğrenciler, kanunun yayımı tarihinden itibaren 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvuracak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber