Türk Eğitim Sen'den yumruk açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un, Enerji Bakanı Taner Yıldıza saldırıyla ilgili yaptığı açıklamadır.

Kayseri'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, saldırıya uğraması bizleri üzmüştür. Öncelikle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Türk Eğitim-Sen camiası olarak geçmiş olsun diliyoruz.

Türk Eğitim-Sen, her türlü şiddete karşı anlayışta sendikacılık yapmaktadır. Şiddetle hiçbir sorun çözülmez. Aksine şiddetle, var olan problemler daha da içinden çıkılmaz hale gelir. Millet olarak kötü günlerden geçiyoruz. Bu gerginlik içinde birtakım yanlış hareketler ne yazık ki olabilmektedir. Bu noktada eğitimcilerin çok daha sabırlı olması ve hassas davranması gerekmektedir.

Olayı gerçekleştiren kişi, Türk Eğitim-Sen'in 155 bin üyesinden biridir. Ancak bazı basın yayın organlarında failin Türk Eğitim-Sen üyesi olduğunun belirtilmesi, saldırının Türk Eğitim-Sen ile ilişkilendirilmeye çalışılması, sendikamızın adının özellikle yıpratılmak istenmesi kabul edilemezdir. Sendikalara üyelik serbesttir. Herkes çalıştığı iş kolunda sendikalara üye olabilir. Olay ile sendika arasında bağ kurmak son derece yanlıştır ve art niyetli yaklaşımların sonucudur.

Olayı gerçekleştiren kişinin üyeliğinin düşürülmesi şu an için de söz konusu değildir. Çünkü 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 16. maddesinin 4. fıkrasında; ?Üyenin, sendikadan çıkarılma kararı sendika merkez genel kurulunca alınır.' denilmektedir. Sendika merkez genel kurulumuz 262 delegeden oluşmaktadır. Dolayısıyla üyelikten çıkarmada Genel Merkez Yönetim Kurulumuz yetkili değildir.

Sendikamız dün ve bugün olduğu gibi yarın da şiddetin her türüne karşı mücadele edecektir. Sorunları diyalog yoluyla çözmek eğitimcilerin asli görevidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber