İTÜ, SPK Başkanı Akgiray'a kızgın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 07:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray'ı, Boğaziçili dergisinde yer alan, ?Hiçbir araştırmaya dayanmayan, öğrencileri, akademisyenleri, çalışanları ve mezunları ile tüm İTÜ ailesini rencide edici ve küçük düşürücü? açıklamaları nedeniyle kınadığını bildirdi.

Prof. Şahin, yaptığı açıklamada Akgiray'ın Boğaziçili dergisine verdiği mülakatta, ?Boğaziçi Üniversitesi'nin özelleştirilmesi şart. Bu kurumsal gücü yitirmeden özel üniversitelerin ödül-ceza mantığına geçmesi lazım. Aksi durumda Boğaziçi de İTÜ ve İstanbul Üniversitesi gibi olacak? demişti. SPK Başkanlığı'na geçen yıl atanan Vedat Akgiray, bu görevi öncesinde Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde Finans Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyordu.

?Süre verdik'

SPK Başkanı Akgiray'ın açıklaması üzerine Rektörlük tarafından kendisine yazı yazılarak, yaptığı açıklamaların basın yoluyla düzeltilmesi için 21 Nisan 2010 tarihine kadar süre verildiği, ancak, bu süre içerisinde düzeltme yapılmadığından, açıklama zorunluluğu doğduğu vurgulandı.

Şahin, şunları söyledi: ?SPK Başkanı'nı, hiçbir araştırmaya dayanmayan öğrencileri, akademisyenleri, çalışanları ve mezunları ile tüm İTÜ ailesini rencide edici ve küçük düşürücü bu talihsiz açıklamaları nedeniyle kınıyoruz. İTÜ 237 yıllık geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla, Türkiye'de mühendislik mimarlık öğretimiyle özdeşleşmiş, Türkiye'de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımını yapan ve bu tanımı her zaman güncel tutmayı başaran, geleneksel yapısını korurken, modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan, güçlü yurtdışı ilişkileriyle öğrencilerini sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası alanda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet üniversitesidir.?

?Küçük düşürücü açıklama'

İTÜ ve mensuplarının hukuk içerisinde korunması ve kollanmasının her kurumun ve herkesin göre-vi olması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Muhammed Şahin, ?Atandığı kurulun görev alanıyla ilgili konularda açıklama yapması gerekirken, hiçbir bilimsel bilgiye sahip olmadan ve makamının gerektirdiği sorumluluğu taşımayan bir şekilde üniversitemizi küçük düşürücü bir açıklama ile gündeme gelmeye çalışan SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın, İTÜ camiasından özür dilemesini bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber