AİHM'de hak arayan 120 bin vatandaşımız var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2010 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkına yönelik Anayasa değişikliğiyle, vatandaşların, Strasbourg'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gidinceye kadar, Ankara'da Anayasa Mahkemesi bünyesinde hakkını arayabileceği bir imkanın getirildiğini söyledi.

Ergin, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Anayasa değişikliği teklifinin 17. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesinin 11 asıl ve 4 yedek üyeden oluştuğunu, teklifle 4 yedek üyenin asıl üyeliğe geçtiğini anımsatan Ergin, "Böylece 15 üye yapıyor, yeni oluşacak yapıda sadece 2 üye seçimi söz konusu olacak. Dolayısıyla bu yeni yapı ile mevcut yapı arasında yapısal olarak çok ciddi fark yoktur" dedi.

AİHM'de toplam dosya sayısının yaklaşık 120 bin olduğunu bildiren Ergin, bu sayının Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkeden gelen dosya toplamı olduğunu kaydetti.

Ergin, bu dosyaların 13 bininin Türkiye'den gittiğini belirterek, "Dolayısıyla AİHM'de çok sayıda vatandaşımızın hak arama kapısında sıraya girdiğini görmekteyiz. Bu paketteki düzenleme, bu vatandaşlarımızın ve Strasbourg'a kadar gidemeyen vatandaşlarımızın adalet beklentisini karşılayacaktır" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber