Siirt Valisi: Olaylar saklanmadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2010 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valisi Necati Şentürk, geçen yıl Pervari ilçesinde meydana gelen cinsel istismar olayı ile ilgili olarak, ?Olayın gizlendiği, saklandığı ve üstünün örtüldüğü şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır? dedi.

Siirt'te bir ilköğretim okulunda meydana geldiği iddia edilen ?nitelikli cinsel istismar olayı?nı araştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) görevlendirilen Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Sevinç Ünal, müfettiş Çelik Demir ile Bakanlık Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Sezgin ve Çankaya İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Günsu Ertunç Vali Şentürk'ü makamında ziyaret etti.

Görüşmeden ardından gazetecilere açıklama yapan Şentürk, olayın ardından MEB'den müfettiş talep ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

?Bu arkadaşlarımızla birlikte olayları hem teftiş boyutunda yani araştırma, inceleme ve soruşturma boyutunda hem de rehberlik ve danışmanlık boyutunda bir çalışma yapılacaktır. Bundan maksat yalnız bir olayı araştırmak, bir teftiş yapmak değildir. Aynı zamanda kalıcı çözümler nasıl alınabilir, nasıl bu tarz çocuk istismarlarının önüne geçilebilir, bunlara nasıl tedbirle alınabilir, eğitim tedbirleri ne olabilir, psikolojik destek ne olabilir, sosyal destek ne olabilir, hangi sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapılabilir, hangi kamu kurum ve kuruluşunun desteğine ve iş birliğine ihtiyacımız vardır? Bu konuları enine boyuna incelemiş olacağız.?

Şentürk, Pervari'de meydana gelen hadiseye ilişkin basında bu konunun basından saklandığı, gizlendiği ve kamuoyuna intikal ettirilmediği gibi birtakım doğru

olmayan yayınlar yapıldığını ifade ederek, geçen yıl yerel gazetelerde Pervari'deki olayla ilgili yayınlanan haberleri okudu.

Yerel gazetelerde olayın geçen yıl kısıtlamaya tabi olmadan yer aldığını belirten Şentürk, ?Hiçbir baskıya tabi olmadan bunların yerel medyada yer aldığını görüyoruz. Bu konu ulusal basında da yer almıştır. Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı ile Sabah Gazetesi bu haberi yapmıştı. Görüldüğü gibi konu yerel ve ulusal medyada da gerektiği kadarıyla, bu haber yer almıştır. Olayın gizlendiği, saklandığı ve üstünün örtüldüğü şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır? dedi.

2 MÜFETTİŞ DAHA GELDİ

Siirt'te bir ilköğretim okulundaki cinsel istismar iddiası üzerine Siirt Valiliğince olayın incelenmesi amacıyla müfettiş talebinde bulunulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Sevinç Ünal, müfettiş Çelik Demir'in yanı sıra olayı araştırmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü polis başmüfettişlerinden Mustafa Yalçın ve Mahmut Tepebaşı da Siirt'e geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber