Darülazece'ye bağışlar, işportada satılınca...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2010 19:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Darülaceze Müdürlüğüne bağışlanan bazı ürünlerin işportada satıldığı ihbarı üzerine savcılığın olayda adı geçen ilgililer hakkında yasal işlem başlattığını, ayniyat ve depo bölümünde görevli tüm personelin değiştirildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden, bazı medya kuruluşlarında, ''Büyükşehir Belediyesine bağlı Darülaceze Müdürlüğüne yapılan bağışların işporta tezgahlarında satıldığına'' dair yayımlanan haberlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, 22 Mart 2010'da Darülaceze bağışçılarından bir firma yetkilisinin Darülacezeyi arayarak bağışladıkları bazı ürünlerin işportada satıldığı ihbarında bulunduğu belirtildi.

Darülaceze Müdürlüğü yetkililerinin bu ihbar üzerine derhal harekete geçerek satışın yapıldığı ihbar edilen Fatih bölgesindeki işporta çevresine firma yetkilileriyle birlikte gittikleri ve yapılan tespit sonucu ürünlerin tamamının Darülaceze Müdürlüğüne getirilerek hemen adli soruşturma işlemleri için emniyete başvurulduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Emniyet, ilk incelemelerinin ardından olayı Kadıköy Savcılığına intikal ettirmiş, savcılık olayda adı geçen kişilerin ifadelerine başvurarak, ilgililer hakkında yasal işlem başlatmıştır.

Ayrıca durum İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığına iletilerek konu hakkında inceleme-soruşturma yapmak üzere müfettiş görevlendirilmesi talebinde bulunulmuştur. Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen müfettiş, incelemelerine ve soruşturmalarına devam etmektedir. Her kurumdan yetkilerini kötüye kullanan ve mevkilerini istismar eden kişiler çıkabilmektedir. Bu sebeple münferit olaylar bahane edilerek kurumların yıpratılmasından kaçınılmalıdır. Söz konusu olay karşısında ayniyat ve depo bölümünde görevli tüm personel değiştirilmiştir. Hem idari hem de adli sürece göre nihai işlem yapılacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber