Hakkari şehitleri uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2010 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün Hakkari'de teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan uzman çavuş Erkan Ayas Amasya'da, er Selman Özay da Samsun'da toprağa verildi.

Amasya:

Şahit askerlerden uzman çavuş Erkan Ayas, Amasya'nın Suluova ilçesinde törenle toprağa verildi.

Şehit uzman çavuşun Suluova Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Şeker mahallesindeki baba evine getirildi. Burada toplanan kalabalık terör örgütü aleyhine slogan attı.

Daha sonra cenaze, Türk bayrağı taşıyan kortej eşliğinde Hacı Mustafa Cami'ne getirildi.

Buradaki törende şehidin eşi Özlem, "Eşime söz verdim ağlamayacağım" diyerek bir süre tabutu tuttu. Öğle namazının ardından

cenaze Atatürk Bulvarı'nı takiben İlçe Mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Törene, şehitin yakınları, Vali Halil İbrahim Taşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon 5.

Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Öztürk ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Samsun:

Şehit olan Er Selman Özay'ın cenazesi de, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Esentepe Kışlasındaki Askeri Hastanenin morgundan alınan şehit erin cenazesi, Adalet Mahallesinde bulunan evinin önüne getirildi.

Burada cenaze bir süre bekletilirken, toplanan kabalık terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehit erin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit erin kardeşi Ahmet ile baba Rahim ve anne Kadriye'yi yakınları teskin etmeye çalıştı.

Cenaze, daha sonra büyük boy Türk bayrağı taşıyan kortej eşliğinde Atatürk Bulvarı'nı takiben Büyük Cami'ye taşındı. Cenazenin taşınması sırasında

Samsun-Ordu kara yolunun bir bölümü bir süre trafiğe kapalı tutuldu.

Büyük Camide kılınan namazın ardından şehit erin cenazesi Kıranköy Mezarlığına götürülerek Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Cenaze arabasının arkasında bulunan kortej yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki mezarlığa yürüdü. Mezarlık içine yetkililer ile şehit yakınları

dışında kalan çok sayıda kişi alınmadı.

Törene, şehit erin yakınları ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı'nın da aralarında bulunduğu askeri ve sivil

kurumların yetkilileri katıldı.

Uzman çavuş Erkan Ayaz ve er Selman Özay Şemdinli'de arama tarama çalışamaları sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu dün şehit düşmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber