Erdoğan'dan trafik kuralları uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Toplum olarak sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalı, trafik kurallarına tam olarak uymalı, trafik kazalarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin ulaşımının rahatlık ve güvenliği ile trafiğinin sorunsuz işleyişi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Hükümet olarak, ülkemizin kara yolu ağını geliştirmek ve çağdaş standartlara kavuşturmak için başlattığımız büyük atılımı hız kesmeden sürdürüyoruz.

Trafiğin, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tehlike oluşturmaması, bu alandaki sorunlar için kalıcı ve acil çözümlerin hayata geçirilmesi üzerinde de hassasiyetle duruyoruz.

Çocuklarımız başta olmak üzere bütün toplumda trafik bilincini bir an önce oluşturmaya, bu yöndeki eğitim çalışmalarını artırmaya büyük önem veriyoruz.

Son 7 yıl içinde ülkemizin yoğun trafiğine önemli rahatlamalar getirecek kavşak ve yol çalışmaları yapılmış, ulaşım ağımız daha çağdaş bir yapıya kavuşturulmuştur.

Bu çalışmalar, yeni yollar ve tüneller açılarak devam etmekte ve yeni raylı sistemler kurularak toplu taşıma özendirilmektedir.

Trafik kazaları da alınan başarılı tedbirlerle azalma eğilimine girmiş, kara yollarımız daha güvenli bir hale getirilmiştir.

Bununla birlikte toplum olarak sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalı, trafik kurallarına tam olarak uymalı, trafik kazalarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız.

İnanıyorum ki sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerinin başarıya ulaşması ancak sürücü, yaya ve yolcuların trafik kurallarını bütünüyle benimsemeleri ve bu konuda duyarlı davranmaları ile mümkün olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber