Adliyeye sevk edilen 13 üniversite öğrencisi serbest bırakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) YÖK üyesinin de katıldığı konferansa alınmadıkları için çıkan olaylarla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 öğrenci serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve YÖK üyesinin de katıldığı konferansa alınmayan bir grup öğrenci ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. 13 üniversite öğrencisi, 4 güvenlik görevlisini darp edip, konferans salonu önündeki aydınlatma lambalarını kırdıkları ve, üniversiteye ait otobüse zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Bugün sevk edildikleri Samsun Adliyesi'nde savcı tarafından ifadeleri alınan 13 öğrenci, adli

kontrol altına alınmaları için nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Öğrenciler, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.


Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen ve YÖK üyesinin de katıldığı konferansa alınmayan üniversite öğrencilerinin çıkardığı olaylarla ilgili 13 öğrenci gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve YÖK üyesinin de katıldığı konferansa alınmayan bir grup öğrenci ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Öğrenciler, güvenlik görevlileri H.E. (34), F.U. (36), İ.O. (30) ve M.Y.'yi (31) darp edip, konferans salonu önündeki aydınlatma lambalarını kırdı ve üniversiteye ait otobüse zarar verdi. Olayla ilgili çeşitli fakültelerde öğrenim gören P.E.B. (21), M.K. (19), G.A. (20), E.Y. (19), C.K. (19), E.O. (19), O.O. (22), B.O. (22), K.K. (22), E.A. (20), C.G. (22), L.Y.C. (19) ve Z.S. (23) adlı öğrenciler polis tarafından gözaltına alındı. Deniz Evleri Polis Merkezi'nde sorgulanan 13 öğrenci, Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber