İtfaiyeci olabilmek için böyle yarıştılar - Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1986 yılından bu yana ilk kez toplu itfaiye eri alımı için sınav açarken, 50 personelin seçimi için dayanıklılık testi yapıldı. İtfaiyenin AKOM'daki merkezinde yapılan sınavda aralarında genç kızların da bulunduğu 150 aday; slalom koşu, hortum atma ve su püskürtme gibi zorlu bir etabı tamamlamak için ter döktü.

Büyükşehir Belediyesi, hizmet ağının gelişmesine paralel olarak ortaya çıkan personel açığını gidermek maksadıyla İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 50 itfaiye eri almak için sınav açtı. Son olarak 1986 yılında toplu itfaiye eri alan Büyükşehir Belediyesi'nin 24 yıl sonra açtığı sınava 814 kişi başvurdu. Başvuruları değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, yönetmelik gereği alınacak kişi sayısının üç katı olan 150 kişiyi dayanıklılık testine tabi tuttu. Adaylar arasında 10 genç kızın da bulunması dikkati çekti.



İtfaiyenin AKOM'daki merkezinde yapılan sınavda adaylar ilk olarak 50 metrelik slalom parkurda koştu. Bunun ardından hortumu doğru şekilde atmaya çalışan adaylar, ardından hedefe su sıkmaya çalıştı. Bir taraftan zamanla da yarışan adaylar 15 metrelik itfaiye merdivenine tırmandıktan sonra tahliye tünelinden aşağı indi. Son olarak 10 şınav ve 10 mekik çeken adaylar, zorlu parkuru en kısa zamanda tamamlamaya çalıştı. Büyük çaba harcayan adaylar, kolay görünen etabın aslında zor olduğunu söyledi.

Sınav komisyonu başkanı olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, 24 yıl aradan sonra ilk kez toplu itfaiye eri alınacağına dikkati çekti. Alınacak adayların dayanıklılık testinden geçirildiğini belirten Şenocak, "Öncelikle adayların heyecanlı olmaması, yükseklik korkularının bulunmaması gerekli. Biz burada bir taraftan bunları test ederken, bir taraftan da adayların dayanıklılıklarını test ediyoruz. KPSS sınavından geçmiş 814 kişi bize başvurdu. Kanun gereği alacağımız kişinin üç katı olan 150 kişiyi davet ettik. Bu dayanıklılık testinin ardından yapılacak mülakatla Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılacak personeli belirlemiş olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber