İlköğretim müfettişlerinin iller arası yer değiştirme kılavuzunda neler değişti?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010 İlköğretim Müfettişlerinin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu yayınlandı İlköğretim Müfettişlerine becayiş hakkı ilk defa kılavuzda yer aldı. Başvurular 10/05/2010 tarihinden?21/05/2010 tarihi Saat: 17.00'ye kadar yapılacak.

2010 İlköğretim Müfettişlerinin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu için tıklayınız.

2010 İlköğretim Müfettişlerinin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunda Neler Var

İlköğretim müfettişlerinin Yer değiştirme suretiyle atanmalarında hangi kriterler dikkate alınacaktır?

1-Yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda; atama yapılacak ilde; ülke genelinde mevcut müfettiş sayısı esas alınarak belirlenen ihtiyaç karşılama oranı olan %53.902'ye göre ilköğretim müfettiş ihtiyacının bulunması şartı aranacaktır.

2-Yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunan ilköğretim müfettişlerinin atamaları; 2010 yılı ilköğretim müfettişlerinin yer değiştirme işlemlerine esas sayısal veri tablosu (EK?1) esas alınarak; tercih, 2009 yılı itibarıyla sıra durumu ve hizmet puanı dikkate alınarak yapılacaktır.

3-Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü hizmet bölgelerinde görevli olanlardan beşinci hizmet bölgesine dâhil illerden birine kendi isteğiyle atananların puanlarına bir kez olmak üzere on puan ilave edilecektir.

4-İlköğretim müfettişlerinin yer değiştirmelerinde; tercih, sıra durumu (önceki yıldan sırada bulunanlar) ve hizmet puanına göre işlem yapılacaktır.

Zorunlu hizmet süreleri nasıl olacaktır?

1-Görevli bulunduğu birinci veya ikinci hizmet bölgelerine dâhil illerde 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla iki yılını tamamlamış bulunanlar, bu bölgelerdeki zorunlu hizmet sürelerini tamamlamamış olsalar bile üçüncü, dördüncü veya beşinci hizmet bölgelerine yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

2-Her ikisi de ilköğretim müfettişi olan eşlerin, varsa zorunlu bölge hizmeti eksik bulunan eşin tercihleri doğrultusunda, başvurularını yapacaklardır.

3-Müfettişlerin görevli bulundukları ilin dâhil olduğu hizmet bölgesinin dışındaki hizmet bölgelerinde, bir yıldan az olan zorunlu çalışma süreleri tamamlanmış sayılacaktır.

Hangi süreler bölge hizmetinden sayılacaktır?

1-Yurt dışında geçirilen hizmet süreleri birinci hizmet bölgesinden sayılacak ve bu sürelerin bir yılı 12 hizmet puanı olarak hesaplanacaktır.

2-İlköğretim müfettişliğinden önceki devlet memurluğunda geçen hizmet süreleri bölge hizmet süresi hesaplamalarında değerlendirilecektir. Bu değerlendirmede; bir hizmet bölgesinde çalışılan sürenin, çalışılması gereken süreden fazla olması durumunda, fazla olan sürenin öncelikle görev yapmadığı bir alt hizmet bölgesinden, bu değerlendirme sonucunda alt bölge hizmetlerinden artan süreler varsa çalışılması gereken bir üst bölgeden değerlendirilecektir.

Hangi süreler bölge hizmetinden sayılmayacaktır?

1-Aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler ile askerlik hizmetinde (terhis belgesi esas alınacaktır) geçirilen süreler bölge hizmetinden sayılmayacaktır.

2009 yılından sırada bulunanların sıra hakları ne olacaktır?

24.05.2009 tarih ve 27237 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Geçici 15. Maddesi gereğince 2009 yılından sırada bulunanlar, sırada bulundukları illerle sınırlı olmak şartıyla bu illere atanma isteğinde, atanamama durumunda ise sıraya alınma isteğinde bulunabileceklerdir.

Kimler İsteğe Bağlı Yer Değişikliği İsteğinde Başvurusunda Bulunabilir?

Görevli bulunduğu ilde ilköğretim müfettişi unvanı ile 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla iki yılını tamamlayanlardan;

1-Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanlar istedikleri illere,

2- Görevli olduğu ilin dâhil olduğu bölge hizmetini tamamlayanlar, görev yapmadıkları diğer hizmet bölgelerindeki illere,

3- Görevli olduğu ilin dâhil olduğu bölge hizmetini tamamlamayanlar aynı hizmet bölgelerinde yer alan diğer illere,

4- Birinci veya ikinci hizmet bölgelerine dâhil illerde görevli bulunanlardan, bu bölgelerden herhangi birinde bölge hizmetini tamamlamamış olanlar bu bölge illerinin dışındaki diğer hizmet bölgelerine yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

5-İsteğe ve hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinde, hizmet puanının ve hizmet süresinin hesaplanmasında; müfettişlerin hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süreleri, birinci ve ikinci hizmet bölgelerinde beşer yıl, üçüncü ve dördüncü hizmet bölgelerinde dörder yıl, beşinci hizmet bölgesinde üç yıldır. Her hizmet bölgesinde öngörülen süre kadar çalışmak esastır.

6-Bulunduğu ilde 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla iki yılını ve o ilin yer aldığı bölge hizmetini tamamlamakla birlikte hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamayanlardan yer değiştirme isteğinde bulunmayanların atamaları yapılmayacaktır.

7-Soruşturma sonucu görev yeri değiştirilenler, 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla 3 yıllık süre geçmeden en son ayrıldıkları ile atanma talebinde bulunamazlar.

Kadrolu olarak görevin yapıldığı ilin dâhil olduğu bölge hizmetinden sayılacak süreler nelerdir?

1-Yıllık, mazeret ve sağlık izinlerinin tamamı,

2-Hizmet içi eğitimde başarılı geçen sürelerin tamamı,

3-Yılda toplam 90 iş gününü geçmeyen geçici görev süreleri.

Sürelerin geçirildiği ilin dâhil olduğu bölge hizmetinden sayılacak süreler nelerdir?

1-Yılda toplam 90 iş gününü geçen geçici görev sürelerinin tamamı,

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 86 ncı maddesi uyarınca bir

görevin vekâlet ile aynı Kanunun değişik Ek-9 uncu maddesine göre geçici süreli görevlendirme ile yürütülmesi durumunda bu sürelerin tamamı,

3-Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda bu sürelerin tamamı,

4- Hizmetin gereği olarak, üniversitelerde ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi

Enstitüsünde başarılı geçen sürelerin tamamı,

Karşılıklı Yer Değiştirme (Becayiş) nasıl yapılacaktır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun, Karşılıklı Olarak Yer Değiştirme başlıklı 73 üncü maddesinde; ? Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.? hükmü kapsamında;

Müfettişlerin Karşılıklı yer değiştirme işlemleri yer değiştirme dönemi sonuçlarının açıklandığı tarihten, 31 Ağustos tarihine kadar dilekçe ile başvurulması halinde değerlendirmeye alınarak sonuçlandırılacaktır

Becayiş işleminin gerçekleşmesi hangi şartlara bağlıdır?

1?2010 yılı iller arası yer değişikliği döneminde, yer değişikliği talebinde bulunulmuş, ancak yer değişikliği gerçekleşmemiş olması,

2-hizmet bölgelerinde çalışılması gereken süre yönünden sürelerin tamamlanmış olması, 3-Yer değişikliği istenilen illerde sırada bulunan ilköğretim müfettişinin olmaması,

gerekmektedir.

Başvuru şekli ve tercih sayıları nasıldır?

1-Hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süresi eksik olduğu için yer değişikliği başvurusu yapmak isteyen ilköğretim müfettişleri ilköğretim müfettişi fazlalığı olan illeri tercih edemeyecekler. Özellikle zorunlu bölge hizmetlerini tamamlamak için tercihte bulunacakların, ilköğretim müfettiş ihtiyacı bulunan illere öncelikle tercihte bulunacaklar.

2-Yer değiştirme isteğinde bulunacak ilköğretim müfettişleri 10/05/2010 tarihinden? 21/05/2010 tarihi Saat: 17.00'ye kadar T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile http://mebbis.meb.gov.tr internet adresindeki elektronik başvuru formunu doldurmak suretiyle başvurularını yapacaklardır.

3-Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayan ilköğretim müfettişleri hizmet bölgesine bağlı olmadan en fazla 3 il tercihinde bulunacaklar.

4-Yer değişikliği suretiyle yapılacak atamalara ilişkin sonuçlar, Temmuz ayı içerisinde

http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

5-Görevde bulunduğu hizmet bölgesinin dışındaki bölgelerde bir yıldan çok çalışılması gereken zorunlu hizmet süresi bulunan ilköğretim müfettişleri, hizmet sürelerinin eksik bulunduğu en fazla iki bölgeye dâhil üçer il tercihinde bulunacaklar.

6-Hizmet bölgelerinde çalışılması gereken sürelerini tamamlayan ve isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunan ilköğretim müfettişlerinin atamaları, tercih ettikleri iller bazında ihtiyaç doğrultusunda değerlendirilecektir.

7-Hizmet bölgesi veya hizmet bölgelerinde çalışılması gereken süresi eksik olduğundan yer değiştirme talebinde bulunan ilköğretim müfettişlerinin atamaları tercih ve ihtiyaç ölçüsünde gerçekleştirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber