'Yavrum Ertuğrul' çileden çıkardı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'lilerle CHP'liler arasındaki sözlü sataşmalarda düzey dibe vurdu. Genel Kurul'da CHP'li Güner'in Bakan Günay'a 'Yavrum' diye seslenmesini üstüne alınan Ayşenur Bahçekapılı, erkek vekillerin üzerine yürüdü

TBMM Genel Kurulu'nda önceki akşam yapılan ve oldukça gergin geçen kritik 17. madde oylamasının etkisi ertesi güne de yansıdı. Genel Kurul çalışmalarına dün anayasa teklifinin 18. maddesinden devam eden vekiller, sinirlerine hakim olamadı.

AYIP BE AYIP!

AKP'li Cemal Öztaylan'ın 337 oyla kabul edilen 17. maddeyi kastederek CHP sıralarına 'Dün akşam acıttı mı? Çok mu acıttı?' diye bağırması muhalefeti çıldırttı. CHP'li Mevlüt Aslanoğlu, 'Ayıp be ayıp' diye bağırmasına karşın Öztaylan sözlerini birkaç defa tekrarladı.

ESAS FAŞİST ERTUĞRUL

Bu sırada CHP'li Rahmi Güner, kendisi gibi Ordulu olan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a 'Yavrum Ertuğrul, eskiden sosyalisttin, şimdi sağcı oldun. Esas faşist Ertuğrul'dur' diye seslendi.

Güner'in bu sözlerini üstünen alınan AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, sinirlenerek Güner'in üzerine yürüdü. Bahçekapılı, 'Yavrum deme bana. Ağzını topla. Kimsin sen. Bana nasıl yavrum dersin' diye bağırdı. Bahçekapılı'yı kolundan tuturak uzaklaştırmaya çalışan isim AKP'li Halide İncekara oldu.

CHP'Lİ GÖK: AKP LANETLİ PARTİ

Dünkü görüşmelerde bir başka tartışma CHP'li İsa Gök 'ün 'Siz 12 Eylül hukukunu yaratanlardan daha lanetlisiniz. Ne bu cihanda ne öbür cihanda yatacak yeriniz yok' demesiyle başladı.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 'Esas lanetli parti 30 yıldır milletin iktidara gelmesine izin vermediği partidir' diye seslendi. CHP'li Gök'ün tekrar söz istemek üzerine kürsüye yaklaşması ise AKP'lileri kızdırdı. Oturduğu arka sıradan fırlayarak koşan AKP'li Abdurrahman Kurt, zor engellendi.

MECLİS TATİLE GİRİYOR

Anayasa değişikliği maratonundan yorgun düşen milletvekillerinin talebi üzerine AKP Grubu, Meclis'in 11 gün tatile girmesi için muhalefet partileriyle görüştü. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş '18 Mayıs Salı gününe kadar tatil öneriyoruz. Gruplar arasında şimdilik anlaşma sağlandı ama bugün tekrar konuşacağız' dedi.

Başbakan'ın 'mal varlığı' kavgası

Anayasa görüşmeleri bu sefer de Başbakan Erdoğan'ın malvarlığı kavgasına sahne oldu.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ''Ne yaparsanız yapın, yeri göğe yaklaştırsanız da Recep Tayyip Erdoğan ve onunla aynı yolda yürüyenleri Yüce Divan'dan kurtarma şansınız yok. Erdoğan, 8 yılda 2 milyar doların üzerindeki servetiyle dünyanın 10 zengin arasına girmiştir'' diye konuştu. Bu sözlerin ardından başlayan sert tartışmalar kavgaya dönüştü. Salonun 4-5 farklı yerinde vekiller birbirine girdi.

İşte yaşananlar:

- CHP'li Şevki Kulkuloğlu'nun üstüne atlayan AKP'li Muhyettin Aksak'ın ilk yumruk denemesi araya giren CHP'li Yaşar Tüzün'e denk gelirken Kulkuloğlu'nun yumruk denemesi de Aksak'ı sıyırdı.

- Kulkuloğlu'na destek için o bölgeye gelen CHP'li Metin Arifağaoğlu'nun Aksak'a yumruğu da hedefine ulaşmadı ancak Aksak'ın sağ kroşesi Arifağaoğlu'nu geriletti.

- CHP'li Ali Rıza Öztürk, koltuktan masaya oradan da AKP sıralarına atlamaya çalışırken zorlukla yatıştırıldı.

- CHP'li Turgut Dibek ile AKP'li Bekir Bozdağ arasında kürsüye yakın bir yerde sıcak temas yaşandı. Yumruklaşma son anda önlendi.

Dilek GEDİK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber