Trafik kazalarında ölüm oranında düşüş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Trafik Hizmetlerinden Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, "Trafik kazalarında geçtiğimiz yıllarda, 5 bin 500 civarında olan ölüm oranı, 2009 sonu itibariyle 4 bin 300'e düştü" dedi.

Karakuş, her yıl olduğu gibi bu senede Mayıs ayının ilk haftasını 'trafik haftası' olarak kutladıklarını belirterek, amacın toplumsal duyarlılığı arttırmak olduğunu kaydetti.

Karakuş, trafik haftası etkinliklerinde verilen eğitimin ve bilinçin, fevkalade olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu belirterek, kazaları durdurmak ya da aşağı indirmeye çalıştıklarını ancak ana hedeflerinin tamamen ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

Geçen yıllarda, kazalarda yaşanan ölüm oranlarını 5 bin 500 civarında olduğuna işaret eden Karakuş, 2009 sonu itibariyle bu oranı 4 bin 300'e düşürdüklerini söyledi.

Karakuş, "Ama geçmişle kıyasladığımız taktirde, bu eğitimin üzerinde durulmasının, trafiğin öneminin yaygınlaştırılmasının olumlu neticelerini görüyoruz" dedi.

Çocuklara temel trafik bilgileri verdiklerini ifade eden Karakuş, bu bilgileri yerleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

İKİNCİ EL ARAÇLARIN NOTERLERDE DEVRİ

1 Mayıs'tan itibaren ikinci el araçların satış ve devir işlemlerinin noterlere devredildiğini anımsatan Karakuş, cumartesi ve pazar günleri sonrası üçüncü günü geçirdiklerini belirterek, verileri takip ettiklerini bildirdi.

"Aldığımız verilere göre ilk gün bin civarında aracın tescili noterlerce yapıldı. Bu anlamda bir sıkıntı yaşanmıyor" diyen Karakuş, vatandaşların gerek iş gücü kayıplarını, gerek ekonomik kayıplarını, gerekse zaman kayıplarını en asgariye indirmek amacıyla parlamentonun ilgili kanunu kabul ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde 560 trafik tescil bürosu ve şubesinde 4 bin 500 civarında memur bulunduğunu dile getiren Karakuş, ikinci ele ilişkin yapmış oldukları işlemlerle ilgili yükün kalktığını ve rahatlama meydana geldiğini söyledi.

Karakuş, "Biz buradan tasarruf edeceğimiz bin 500-2 bin kişiyi trafiğin denetimine çıkaracağız. Yani masalardan kaldıracağız, sokağa çıkaracağız ve trafiğin denetiminde etkin olarak kullanacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber