Erdoğan: Referandum hazırlığına başladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında basına kapalı olarak yapılan AK Parti TBMM Grubu toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplantıda anayasa değişiklik teklifinin halk oyuna götürülmesine ilişkin olarak referandum için kampanya hazırlıklarını başlattıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan toplantı çıkışı Anayasa Değişikliği ile ilgili, "Oylamayla ilgili hiçbir tereddütüm yok. Vekillerin iradesine güveniyorum baskı yok. 8. maddeye oy vermeyenleri takip etmeyeceğim" dedi.

Erdoğan ayrıca vekilllerine "Bu işi bitirin, millet bunu istiyor. Birliğimizi bozmaya çalışıyorlar" diye seslendi.

Erdoğan malvarlığı tartışmalarına ilişkin olarak ise memuriyetten gelmediğini, 17 yıllık iş hayatı tecrübesinin olduğunu ifade etti.

Toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü.

MİLLETE GİDECEĞİZ

TBMM - sorusuna, ''Öyle bir şey beklemiyorum'' karşılığını verirken, aynı gazetecinin ''bugün süreç tamamlandıktan sonra muhtemelen referandum süreci başlayacak' sözleri üzerine de değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

''Biz, millete gideceğiz. Çünkü millet diyor ki 'gel bana, Mecliste bağırıp çağırmayın. Bu işin asıl sahibi benim, oradaki vekillerin bağırıp çağırmasına bakmayın, bana gelin' diyor. Bunlar millete gitmekten korkuyorlar. Biz de diyoruz 'hadi gidelim millete, millet versin akarı' bu işin asıl sahibi onlar değil mi? Biz, vekiliz onlar asıl... Gidelim milletimize anlatalım. Burada bu kadar madem kabiliyetlisiniz, bu kadar kürsüleri bırakmıyorsunuz. Bana az söz verdiniz diyorsunuz. Git milletin karşısında istediğin kadar konuş. Kararı, millet versin. Gel meydanda anlat.''

Erdoğan, bir gazetecinin muhalefetin 3. köprü için de yargıya gideceğini hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

''Ana muhalefetin Anayasa Mahkemesine yakıştırdığı ad; ana muhalefet mahkemesi... Yani 'biz bütün işlerimizi burada çözeriz' her şeyleri bu... Bu, komünist, solcu zihniyetin bu ülkede bir tek eseri yoktur. Göstersinler, 'biz şunu yaptık' desinler. Bulamazsınız...

Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir adım yoktur, rahat rahat veririz. Böyle kabadayı gibi; 'bunun hesabını gel ver... Bilmem ne hesabını ver'. Hesap vermeyenler, hesap veremeyenler hesap soramazlar. Bunlar hiçbir zaman hesap vermediler ki, veremediler ki neyin hesabını soruyorsun?''

Erdoğan, Anayasanın Geçici 15. maddenin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin soru üzerine, muhalefetin tavrını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, ''Her şeyi illa 'bu zaman aşımına uğramıştır' diye değerlendirilmez ki... Bazı şeyler de vardır ki tarihe bir not düşmektir. Onu bir defa tarihe karşı sorumluluğu gidermek anlamında anlamlıdır. Yani zaman aşımına uğradı şöyledir, bu önemli değil'' diye konuştu.

''Kendinizi zengin görüyor usunuz?'' sorusuna ise şu karşılığı verdi:

''The Economist'in söylediğine göre, bilmem neye göre bunlar ifade edilmez. Bunlar böyle çakma mantıkla ortaya konulmuş şeylerdir. Benim bütün mal varlığım internet sitemde vardır, eşimin hepsi vardır. Diğer liderler de mal varlıklarını gelsinler açıklasınlar koysunlar sitenin içerisine. Herkes oradan güncelleştirerek sergilesinler. Ben güncelleyerek sergiliyorum. Diğer genel başkanlar da aynı şekilde koysunlar. Niye koymuyorlar?

Benim kardeşimin, kız kardeşimin, oğlumun oturduğu yerleri kalkıp da bana tapulamaya, zimmetlemeye kimin hakkı var? Artık hepsi belli yaşa gelmiş insanlar. Kardeşimin şu an kendi işi var, eniştemin kendi işi var. Oğlum belli bir işte çalışıyor, bana olan borcu var. E, olur? Bir babanın, oğlunu borçlandırmasından ki bırakın borçlandırmayı baba kalkar evladına icabında karşılıksız da verir. Ama bunlar bu işi çok ilerilere götürdüler.''

-NAZIM HİKMET VE AHMET KAYA-

Sohbette, Nazım Hikmet'e vatandaşlık verilmesi konusuna kimse cesaret edemezken, kendilerinin cesaret ettiğini anlatan Erdoğan, bunun bir iade itibar olduğunu söyledi. Erdoğan, Kaya'yı belediye başkanlığı döneminde tanıdığını anlattı. Erdoğan, şunları söyledi:

''Dünya görüşlerimiz farklı olabilir ama ben ne zaman davet etiysem sağ olsun gelmiştir. Ali Sami Yen'de davet ettiğimiz konsere katılmıştır. Ben belediye başkanlığından düşürüldüğüm zaman, Kazlıçeşme'de yaklaşık 1 milyon insanın katıldığı veda töreninde çıkıp oradaki hitabı benim için çok anlamlıdır. Aynı sanat dünyasının içinde olan insanların ona verilen ödül töreninde takındıkları tavrı da ben gözlerim yaşlı izledim... O gün ona çatal, bıçak, tabak fırlattıkları o tabloyu ben unutamıyorum. Bu mudur demokrasi? Bu mudur temel hak ve özgürlüklere saygı?

Erdoğan, Ahmet Kaya'yı dinler miydiniz'' sorusuna ''Tabii, evet'' karşılığını verdi. Hangi şarkılarını sevdiğinin sorulması üzerine, Erdoğan, ''Ben hem çalışıyorum, hem dinliyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber