Milli Eğitim Bakanı Çubukçu robot Asimo'yla tokalaştı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve Japonya Uluslararası İşbirliği Teşkilatının (JICA) işbirliğiyle düzenlenen ?4. Robot Yarışması'nın açılışına katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve Japonya Uluslararası İşbirliği Teşkilatının (JICA) işbirliğiyle düzenlenen 4. Robot Yarışması, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda başladı.

Yarışmanın açılış törenine katılan Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, etkinliğin Türkiye'de 2010 Japonya Yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Yarışmanın konusunun ?Türkiye'de Japonya Dostluk Köprüsü? olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, Japonya ile dostluğumuzun ve yakınlığımızın tarihinin çok eskilere dayandığını anlattı.

JICA ile birlikte her yıl düzenlenen robot yarışmalarının orta ve yükseköğretim seviyesindeki okul ve kurum öğrencilerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşma imkanı sunduğunu belirten Bakan Çubukçu, ?Yarışmalar Türkiye'de robot teknolojileri konusunda yapılanların uluslararası boyutta sergilenmesi ve bu alanda platform oluşturulmasına katkı sağlamak gibi birçok alanda bizlere önemli fırsatlar sunuyor? diye konuştu.

Bakan Çubukçu, yarışmaya Japonya ve KKTC'den gelen öğrencilerin de katıldığını ifade etti. Avrupa Birliği'ne tam üye olma sürecindeki Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu ile ekonomik bir güç oluşturabilmesinin, bireylerini bilgi toplumuna uygun eğitmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan Bakan Çubukçu, mesleki ve teknik eğitimin tüm alanlarında teknoloji kullanımının giderek yaygınlaştığına işaret etti.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka da Türkiye ve Japonya'nın ortak noktaları olduğunu belirterek, her ülkede de yetenekli kişilerin eğitimine önem verildiğini söyledi. Robot yarışmalarının Japonya'da 1980'li yıllardan itibaren düzenlenmeye başlandığını belirten Tanaka, bu yarışmaların robot teknolojisinin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır ise yarışmaya 729 takımın başvurduğunu, öğretmen ve öğrencilerle birlikte toplam 2 bin 269 kişinin yarışmaya katıldığını söyledi. Acır, yarışmanın ?Temalı Robot Kategorisi?, ?'Sumo Güreşi Yapan Robotlar Kategorisi ? ve ?Çizgi İzleyen Robot Kategorisi? olmak üzere 3 kategoriden oluştuğunu belirterek, yarışmanın yarın sonuçlanacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan ASİMO robotu, Bakan Çubukçu'ya Japon ve Türk bayraklarını verdi. Ardından Bakan Çubukçu ile ASİMO tokalaştı.

Daha sonra robotlar gösterilerini sergiledi. Sumo gösterisi yapan ve dans eden robotlar büyük ilgi gördü. Dünyanın en çok tanınan ve ilk insansı robotu olan ASİMO da çeşitli gösteriler yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber