MKÜ Rektörü Gürkanlar' a destek

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hatay Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Gürkanlar'ı ziyaret ederek son günlerde üniversite içerisinde yaşanan kadrolaşma iddiaları ile ilgili yapılan açıklamaları kınadıklarını ve Rektör Gürkanlar'a destek verdiklerini açıkladı.

Ziyaret sırasında KESK adına konuşan Dönem Sözcüsü Kasım Birtek, Hatay basınında MKÜ ve Rektör Gürkanlar'la ilgili bir siyasi parti temsilcisinin açıklamalarını üzüntüyle okuduklarını belirterek, "Bu ülkede sorumluluğu en fazla alması gereken bazı siyasilerin, sorumluluklarını bir kenara bırakmaları üzücü. Bu ülkenin barışa ve uzlaşmaya ihtiyacı var, bunu sağlamak için en çok siyasilerin uğraşması gerekirken bunun böyle olmadığını görüyoruz ve bu yanlış içinde olanları kınıyoruz. KESK olarak üniversite camiasının yanındayız" dedi.

Rektör Gürkanlar da yaptığı açıklamada, KESK yöneticileri ile basın mensuplarının üniversiteye gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılıktan mutlu olduğunu vurgulayarak, "Bu ziyaret üniversiteyle ilgili sağlıklı seslerin duyulduğunun göstergesidir. Siyasi partiler ciddi kuruluşlardır. Türkiye'nin yönetimine talip olan kuruluşlar ciddi olmayan şeylere alet edilmemeli. Siyasi partileri bu olaydan tenzih etmek istiyorum. Siyasi partiler bu tür olaylara alet edilmemeli bu tür davranışlarda bulunanları partilerin üst yöneticileri uyaracaktır. Metin Gürkanlar bir insandır yanlışı varsa ortaya konmalıdır. Yanlışları ortaya koymak sivil toplum kuruluşları ve basının görevidir ama bunu yaparken hassas davranılmalı. O kişilerin şahsında yönettiği kurumları zan altında bırakmaktan uzak durulmalı.Vatandaş olarak sorumluluk duygusu olan herkes özen göstermeli. Açıklama yapan siyasi parti yöneticisini şahsen tanımıyorum. Şahsımla ilgili beylerin bir sorunu olamaz. Durup dururken açıklama yapmamıştır kendisiyle karşılaşsam sebebini soracağım bu açıklamaların sebebi yakın olmayan Rektörlük seçimiyle ilgili de olabilir. İlgili partilerin genel merkezlerine ihtar çektim kanıtlamaları için süre tanıyoruz açıklamalar ispatlanmazsa yasal yolları izlemek durumundayız." diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber