Dağlıca'da çatışma: 2 asker şehit, 5 terörist ölü ele geçirildi

Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi.


HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Gece geç saatlerde çıkan çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtildi.

Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 21 Ekim 2007'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, Keri Tepe üs bölgesine dün gece yine saldırı düzenlenmek istendi. 12 askerin şehit olduğu, 16 asker yaralandığı ve 8 askerin de kaçırıldığı Keri Tepe Üst Bölgesi'ne saldırmak isteyen teröristler bu kez emellerine ulaşamadı. Teröristlerin açtığı taciz ateşine, Mehmetçik anında karşılık verdi. Bunun üzerine taciz ateşinin yapıldığı bölgeye operasyon düzenlenerek sıcak temas sağlandı.

Sağlanan sıcak temas, gece geç saatlerde başladı ve sabahın erken saatlerine kadar da sürdü. Bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edilirken, helikopterler de havadan destek sağladı. Bunun üzerine teröristler kaçarak izlerini kaybedirirken, Hakkari Valisi Muammer Türker, bögede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber