Kaymakam, öğrenciye tecavüzü doğruladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYONKARAHİSAR'ın Başmakçı İlçesi Kaykamamı Serdar Arslantaş, ilçede 8'inci sınıfa giden 3 erkek öğrencinin, aynı okulun 5'inci sınıfına devam eden 2 erkek öğrenciye zorla fiili livatada bulundukları iddiasıyla gözaltına alınması olayını doğruladı, ancak cinsel istismara uğrayan öğrenci sayısının 1 olduğunu söyledi.

Başmakçı'daki bir ilköğretim okulunun 8'inci sınıfında okuyan adları açıklanmayan 3 erkek öğrenci, aynı okulun 5'inci sınıfına giden erkek öğrencilere, fiili livatada bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından 3 öğrenci, Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi'ne götürülerek savcılığa sevk edildi. Savcılık da, olayla ilgili soruşturma açtı.

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Başmakçı Kaymakamı Serdar Arslantaş, olayı doğruladı. Olayın gerçekleşmesinin hemen ardından Vali Haluk İmga'nın talimatıyla iki müfettiş görevlendirildiğini ve müfettişlerin soruşturmasının sonucunu beklediklerini belirten Kaymakam Arslantaş, cinsel istismara uğrayan öğrenci sayısının ise 2 değil, 1 olduğunu söyledi.

OLAY KÖYDE GERÇEKLEŞTİ

Olayın öğrencilerin taşımalı eğitim servislerine binip yaşadıkları köye dönmelerinin ardından köyde gerçekleştiğini, okulla bir ilgisi bulunmadığını savunan Kaymakam Arslantaş, şunları söyledi:

?Olay kesinlikle okulda ve okul saatinde gerçekleşmemiştir. İdari ve adli soruşturma daha ilk andan itibaren başlatılmıştı. Adli boyutuyla ilgili zaten bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Mağdur öğrencimiz Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'ne gidip gelerek tedavi görmeye başlamıştır. Onun haricinde idari soruşturmanın sonucunu bekliyoruz. Olayın üstünün kapatılması ve basından gizlenmesi gibi bir durum sözkonusu değildir. Ancak mağdur çocuğumuzun ailesi, çocuğun içinde bulunduğu ruh hali ve psikolojiden kurtulması için olayın özellikle tedavi sürecinde gündeme gelmesini istemiyor. Olayın medyaya yansımama sebebi de budur.?

Konuyla ilgili hem idari hem adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Kaymakam Arslantaş, soruşturma sonunda gerekenin yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber