28 Şubat'ın sahte şeyhinin Ergenekon sanıklarıyla bağlantıları polis raporuyla kanıtlandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Şubat'ın sahte şeyhi Ali Kalkancı'nın Ergenekon sanıklarıyla bağlantıları polis raporuyla kanıtlandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre Kalkancı'nın bağlantılı olduğu kişiler arasında Ergenekon sanığı Veli Küçük, Muzaffer Tekin'i evinde saklayan Mahmut Öztürk de bulunuyor.

ÖNDER DELİGÖZ / İSTANBUL

28 Şubat sürecinde 'Sahte Şeyh' olarak gündeme gelen Ali Kalkancı'nın Ergenekon sanıklarıyla bağlantılarını, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin (TEM) hazırladığı rapor ortaya koydu. 'Islak imza' iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan 18 Şubat 2009 tarihli raporda, 2009 yılı Şubat ayında Captagon imalatı ve ticareti suçundan tutuklanan ve 'Beni 28 Şubat'ta Ergenekoncular kullandı' diyen Ali Kalkancı'nın Ergenekon sanıkları ile bağlantıları anlatıldı.

AK PARTİLİ VEKİLE EYLEM

TEM raporunda, Kalkancı ile birlikte uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan Abdülkadir Ekicioğlu'nun Ergenekon sanıklarıyla bağlantıları tek tek deşifre edildi. Sahte şeyh Kalkancı'nın, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferid İlsever'in kardeşi Ümit İlsever'le irtibatlı olduğu bilgisine de yer verildi. Rapora göre Kalkancı'nın bağlantılı olduğu Ergenekon sanıkları arasında AK Parti milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'a karşı eylem planı yapmaktan Ankara ve İstanbul TEM şube müdürlüklerince yasal işlemleri süren Ahmet Ercüment Gedikli ve Burhan Kıroğlu da var.

BAHÇELİEVLER KATLİAMI TUTUKLUSU

İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na gönderilen TEM raporu, sahte şeyh Kalkancı'nın da içinde bulunduğu uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonuyla ilişkisini anlattığı Ahmet Ercüment Gedikli ile ilgili çarpıcı bilgileri de gün yüzüne çıkardı. Rapora göre Gedikli, kamuoyunda 'Bahçelievler semtinde TİP mensubu 7 üniversite öğrencisinin silahla öldürülmesi olayı ile ilgili olarak 30 Nisan 1979 tarihinde sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

VELİ KÜÇÜK'LE BAĞLANTILI

Konu başlığı 'Ali Kalkancı ve grubu' olan raporda uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklu Kalkancı ve Ekicioğlu'nun Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le bağlantılı olduğu bilgisi de yer aldı. Rapora göre 28 Şubat'ın sahte şeyhi diye bilinen Kalkancı ve ekibinin bağlantılı olduğu bir diğer isim ise Danıştay saldırısının ardından Muzaffer Tekin'i evinde saklayan Mahmut Öztürk.

Postmodern darbenin baş aktörüydü

Kadıköy Hasanpaşa'da limon satarak hayata atılan Ali Kalkancı, postmodern darbenin önemli aktörlerindendi. Sürecin başarıya ulaşması için Fadime Şahin'le birlikte kamuoyunda 'irtica' korkusu oluşturma adına önemli rol oynayan 'sahte şeyh' Kalkancı, geçtiğimiz yılın Şubat ayında uyuşturucu ticaretinden tutuklandı. İstanbul Narkotiği, Ali Kalkancı'ya ait Kalkale Kimya Sanayii Ticaret Limited Şirketi'ne baskın düzenledi. Deterjan fabrikası görünümündeki binada 2 milyon 200 bin adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi. Sahte şeyh Kalkancı, gözaltına alındığında verdiği ifadede, 28 Şubat sürecinde kullanıldığını Ergenekon soruşturması ile daha iyi anladığını söyledi. Ergenekon sanıkları Ümit Oğuztan ve Sisi lakaplı Seyhan Soylu gibi şahısların organize bir şekilde kendisine komplo kurduklarını savunan Kalkancı İfadesinde 'Ben de anladım ki 28 Şubat Ergenekon'un bir parçasıdır' dedi. Kalkancı, Ergenekon klasörlerine giren telefon konuşmasında kendisi için 'bizim hoca' diyen Ergenekon tutuklusu Mehmet Zekeriya Öztürk'le gizli ortak olduklarını da iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber