Baykal: Bu lanet bir komplodur, istifa yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleri Meclis'te izledi

Türkiye'nin anayasa paketinin nihai oylamasına odaklandığı saatlerde siyasi kulisler, Baykal ve 18 yıl özel kalem müdürlüğünü yapan CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu öne sürülen görüntülerle sarsıldı. Saat 23.00 sıralarında ?metacafe? adlı internet sitesinde yayınlanan görüntüler ardından anayasa oylamaları sürerken, 01.00 sıralarında ?habervaktim? adlı siteyle birlikte onlarca siteye düştü. Çok sayıda site ?habervaktim?i kaynak gösterip görüntüleri kullandı. habervaktim.com adlı site ise yaklaşık 15 dakika sonra görüntüyü kaldırdı. Görüntünün kaldırılmasında bazı siyasilerin etkili olduğu öne sürüldü. TBMM'de, gece yarısı Ak Parti kulisinde birçok milletvekili dizüstü bilgisayarlarından görüntüyü izledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve birçok Ak Partili, görüntüler için ?Yaklaşan CHP kongresine yönelik bir girişim? yorumunu yaptı.

CHP kulisinde ise milletvekilleri ?anayasa oylaması?, ?Anayasa Mahkemesi'ne başvuru?, ?yaklaşan CHP kongresi? ve ?referandum? süreçlerine işaret ederek ?F tipi organizasyon? değerlendirmesinde bulundu.

Bu lanet bir komplodur istifa yok...

BAYKAL ve kurmaylarının ortaya çıkan bantla ilgili değerlendirmesi şöyle: ?Bu bir komplo, tezgâh. Birçok suç unsuru içeriyor. Sonuna kadar hukuk mücadelesi sürecek. Bunun arkasında kimler var, ortaya çıkartılacak. Lanetlenmesi gereken bir tezgâh. Teknik uzmanlar 40 yerde yapıştırma yapıldığını tespit etti. Yayınlandığı süreç çok önemli. Hiçbir biçimde istifa söz konusu değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber