Eczacılar, mitingle İlaç Takip Sistemi'ni protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2010 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Eczacılar Birliği, 16 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan ?İlaç takip sistemini? protesto etmek, ve sorunları dile getirip çözüm bulunması için Kadıköy İskele Meydanı'nda miting düzenledi.

Değişik illerden İstanbul'a gelen eczacılar öğle saatlerinde İbrahimağa Mahallesi, Ayrılık Çeşme mevkiinde toplandı. Eczacılar, üzerinde ?Mesleğimden elini çek? yazılı yelekler giydi. Alanda toplanan yaklaşık 2 bin eczacı, Rıhtım Caddesi üzerinden eylemin yapılacağı İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Eczacılar yürüyüş sırasında, ?Eczacıların direnci zincirleri kıracak?, ?İlaçlar marketlerde satılamaz', ?Vatandaşın cebinden tasarruf yapılmaz?, ?Sağlık alanı sermayenin talanı? Şeklinde sloganlar attı. Eczacılar seyyar araçlarda ve market sepetlerinde temsili olarak ilaç satarak marketlerde ilaç satışını da protesto ettiler.

Gurubun İskele Meydanı'nda yerini almasından sonra, eyleme katılan illerin oda başkanları, ?Anneler gününüz kutlu olsun? yazılı pankart açtı. Daha sonra da ?Mesleğimden elini çek? yazılı siyah balonlar uçuruldu.

Etkinlik sonrası İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşüm programının halkın sağlığını hakkından elinden aldığını belirterek, ?Mesleğimize yönelik saldırılar her geçen gün daha da artıyor. Ama bugün ülkede eczacılık mesleği hala ayaktaysa, hala ilaç hizmeti bizden soruluyorsa bunda meslektaşlarımızın katkısı büyüktür. Başbakan açıkladı, Türkiye'de de ilaçları marketlerde satacak düzenleme yapacaklarını söyledi. Daha da ileri gitti, eczacılık alanını rekabete açacağını belirtti. İlaç hizmetinde rekabet olur mu? Eczanelerimizin durumu ortada. Son uygulamalarla kayıplarımız 500 milyon TL'nin üzerinde. Her gün yeni bir eczane kapısına kilit vuruyor. Göz göre göre iflasa sürükleniyoruz? dedi.

Güngör'ün ardından, oda başkanları da birer konuşma yaptı. Eczacıların eylemi, Bulutsuzluk Özlemi gurubunun verdiği konserle sona erdi. Eczacıların eylemi nedeniyle polisin Kadıköy'de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Kapatılan yollar, eylemin sona ermesinin ardından trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber