Siirt'te, cinsel istismarları protesto yürüyüşü/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2010 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT merkez ve Pervari İlçesi'nde ortaya çıkan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları, Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte konuşan Siirt Tabipler Odası Başkanı Dr. Ekrem Bilek, bu olayların kamuoyu vicdanında mahkum olduğunu, ancak olayın tüm yönleri ile araştırılıp, bir sonuca gidileceği kanaatini taşımadıklarını söyledi.

Aralarında DİSK, KESK, Baro, Tabip Odası gibi kuruluşların da bulunduğu sivil toplum örgütleri, Siirt merkezde ve Pervari'de yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismarı protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Eruh yolu üzerinde toplanan STK temsilcilerine, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP'liler, CHP'liler ve binlerce vatandaş da destek verdi. ?Çocuklar geleceğimizdir geleceğimize sahip çıkalım' ve ?Tecavüz kültürüne hayır' pankartlarını açan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ?Taciz ve tecavüz istemiyoruz', ?Cinsel istismara sıfır tolerans', ?Biz geleceğiz, gelecek bizim', ?Çirkin olay örtbas edilmesin', ?Çocuklarımızın dünyasını karartmayın', ?YİBO'lar kaldırılsın her köye okul' ve ?Sorumlular hesap versin' dövizleri taşınarak, sık sık ?Vali istifa', ?Zihniyet yapıyor, devlet koruyor", ?Tecavüzü aşalım özgürleşelim', ?Suskun Siirt istemiyoruz', ?Basına uzanan eller kırılsın' ve "Susma haykır, yapanlar utansın' sloganları atıldı.

POLİSLERLE YOLU KAPATTI

Cumhuriyet Meydanı'nda 200 metre kala güvenlik önlemi alan ve barikat kuran polisler, kalabalığın Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşüne izin verilmeyeceğini söyledi. Yapılan görüşmeler sonucu polisler yolu açarken, burada kalabalık adına bir açıklama yapan Siirt Tabipler Odası Başkanı Dr. Ekrem Bilek, Siirt'te çocuklara yönelik cinsel istismarı kınadı. Bilek, bu olayın kamuoyu vicdanında mahkum olduğunu belirterek, bu gelişmelerle, olayın tüm yönleri ile araştırılıp bir sonuca gidileceği kanaatini taşımadıklarını söyledi. 4 yıla yakın süren olayın bugün ortaya çıkmasının ciddi bir ihmal olduğunun altını çizen Bilek, ?Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun da yaptığı inceleme neticesinde, olaya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü istihbarat şubesinin ciddi bir zafiyeti ve ihmali vardır? diye konuştu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılınç ise, Siirt'te adını koymaktan bile rahatsız olunan bir olay meydana geldiğini belirterek, bu tür olayların sadece Siirt'te oluyor gibi bir tutum sergilendiğine dikkat çekti. Kılınç, ?Bu olayda Siirt halkı, medya ve yine çocuklar günah keçisi seçildi. Suçlu olarak Siirt halkını göreceğinize, Siirt'te bir dönüp bakın. Fakir, sosyal yaşam, göç sonucu getirilen yoksulluğun ve travmanın sonucuna bakın yeterdir? dedi.

Yapılan açıklamalardan sonra kalabalık olaysız dağıldı.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber