Arınç: Baykal ve Baytok'dan bir açıklama bekliyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Ben şahsen Sayın Baykal'dan ve orada mevcut olduğu iddia edilen hanımefendiden 'böyle bir şey kesinlikle yoktur' açıklamasını çok kısa da olsa şahsen bekliyorum'' dedi.

Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı ziyareti sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin bir soru üzerine Arınç, şunları söyledi:

''Sayın Baykal ile ilgili olduğu söylenen özel hayatına ilişkin bir kasetin varlığı medya organlarında da yazılıp çiziliyor. Öncelikle şunu ifade edeyim; Sayın Baykal bir siyasetçidir, deneyimli ve Ana Muhalefet Partisi'nin genel başkanıdır. Ne olursa olsun sadece Sayın Baykal değil, bir insanın mahremine ilişmemek lazım. Özel hayatıyla ilgili, kişilik haklarını rencide eden, böyle bir kasetin varlığı ve bunun yayınlanması bizleri derinden üzmüştür. Bu bakımdan Sayın Baykal'a büyük geçmiş olsun diyorum. İnsanların duygularına, düşüncelerine, özel hayatına, kişilik haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bunlar bizim en kutsal varlıklarımızdır.

Dolayısıyla bunu kim yaptıysa ve ne amaçla yayınlamış olursa olsun böyle bir olayı tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Sayın Baykal da bir siyasetçidir, o kasette varlığı iddia edilen hanımefendi de eğer doğruysa, bir siyasetçidir ve milletvekilidir. İki taraf da evlidirler. Dolayısıyla böyle bir mizansenin, böyle bir kurgunun ortaya ne amaçla çıkarılmış olursa olsun aile hayatlarına da büyük bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili tarafların konuşmadığını, konuşmak istemediğini de biliyorum.

Sayın Baykal ile görüşlerimiz çok farklı ve biz birbirimizi de hep eleştiriyoruz. Ancak benim ve çevremin Baykal'ı eleştirmediğimiz tek konu var. O da özel hayatında, aile hayatındaki eşine karşı sadakati, mazbut bir aile hayatı içinde olması.

Ortaya atılan bu iddia, bu saygınlığı zedelememeli. Dolayısıyla, ben şahsen Sayın Baykal'dan ve orada mevcut olduğu iddia edilen hanımefendiden 'böyle bir şey kesinlikle yoktur' açıklamasını çok kısa da olsa şahsen bekliyorum. Lütfen kısa bir açıklama yaparlar da; 'Bu montajdır, sahtedir, yalandır, bir hayal ürünüdür, kesinlikle ilişkimiz olmamıştır' derlerse şahsen ben bundan büyük bir memnuniyet duyacağım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber