Valilik, şehit cenazesindeki provokasyonlarla ilgili inceleme başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Valisi İlhan Atış, Kozan'daki şehit cenazesinde yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Şehit cenazesinde yapılanların kendilerini de üzdüğünü kaydeden Vali Atış, kalabalık esnasında Milletvekili Kürşat Tüzmen'e yönelik tepkiler oldu. Bunlar normal. Burası demokratik bir ülke. Herkes tepkisini gösterebilir önemli olan şiddete dönüşmemesi. Dünkü olayda da şiddete de fazla varmadı. Kozanlılar sağduyuludur. Bir daha olmaması için tedbirlerimizi gözden geçiriyoruz." dedi.

Cenazedeki protestoların daha çok dışarıdan gelen bir grubun organize ettiği yönündeki soruya ise Vali Atış, "Dışarıdan gelen bir grup var mı, yok mu araştırıyoruz. Şehit yakınları orada bulunanların hepsini tanıması mümkün değil zaten." diye konuştu.

Bir gün önce bir grubun şehidin evine gittiği ve hükümetin aleyhine konuşarak şehit yakınlarını kışkırttığı yönündeki iddialar üzerine Vali Atış, "Bu konu henüz bana ulaştırılmadı. Ancak kaymakamlık bunun da araştırıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, dünkü olaylarda kalabalıktan çıkmak için AK Partili milletvekillerinin bindiği Valilik koruma aracında zarar meydana geldi. Camı kırılan araçta yumruk ve tekmelerden dolayı yamulmalar olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber