MHP: İstesek, kimse şehit cenazesine giremez

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Kozan'daki şehit cenaze töreninde AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'e yönelik saldırı girişiminin MHP tarafından hazırlanan bir provokasyon olduğu yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Yıldırım, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, cenaze töreninde birkaç kişinin bozkurt işareti yapmasının MHP'yi kurumsal olarak istismarla suçlamak için yetersiz olduğunu ifade ederek "Bu vicdansızlıktır" dedi.

MHP'nin hiç bir zaman şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant sağlamak gibi bir düşüncesi olmadığını belirten Yıldırım, partisinin hiç bir zaman hukuk dışı yollara başvurmadığını söyledi. Yıldırım, "İl başkanımız, il başkanlarını arayarak 'geçmiş olsun' dedi, provokasyon var demek yanlıştır" diye konuştu.

Şehit cenazesini istismar etmeyi "hayasızlık ve şerefsizlik" sayacaklarını belirten Yıldırım, "AKP bütün mukaddesatı istismar etmeyi siyasi bir anlayış olarak benimsemiştir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, bir gazetecinin "Bozkurt işareti yapan gruplar vardı. Neden müdahale etmediniz?" şeklindeki sorusuna "Bizim orkestra şefi gibi 'susun, bağırın' şeklinde amigoluk yapacak durumumuz var mıydı? Orada binlerce insan bir araya gelmiş, bir grup genç bozkurt işareti yapmış olabilir. 'MHP'nin, töreni kurumsal anlamda istismar ettiğini' söylemek vicdansızlıktır. Biz böyle bir şey yaparsak oraya kimse giremez. Eğer biz böyle bir şey yapacak olursak o bakan, o milletvekili o şekilde oraya girip çıkamaz" karşılığını verdi.

Yıldırım, aynı gazetecinin "Kozan'a mı giremezler?" şeklindeki sorusu üzerine de "MHP hiç bir dönemde kanunun dışına çıkmamıştır. Hiç bir dönem şehit kanı üzerinden rant elde etmek için bu törenleri istismara kalkmamıştır. Bazı heyecanlı gençlerin işaret yapması sonucu MHP'nin bu işi yaptığını söylemek yanlış olur. Biz toplumu gerecek olaylardan ve sözlerden uzak duruyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçimi ile ilgili olarak da, Bölge İdare Mahkemesi kararı ve Adana halkının beklentileri doğrultusunda, başkan vekilliği seçimlerinin son turda en çok oy alan Fethi Coşkuntuncel'e devredilmesi gerektiğini söyledi. Bölge İdare Mahkemesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında çok uzun mesafe olmadığını anlatan Yıldırım, "Yargı kararını verdi ancak kanunlara uyan yok" diye konuştu.

Basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'a, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile ilçe belediye ve teşkilat başkanları eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber