Son kulis bilgisi: Gıyabında seçilecek omuzlarda getirilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılan Deniz Baykal'ın geri dönebileceğini ima etmesinden sonra Ankara'daki kurultay kulislerinde tansiyon yüksek. CHP kurmaylarının senaryosuna göre Baykal, kurultayda gıyabında başkan seçilip salona çağrılacak ve omuzlarda taşınacak

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'ın son açıklamalarının ardından başlayan tartışmalar bu hafta gündemin en önemli konularından birini oluşturacak. İstifa kararının duyulmasından bu yana Baykal'ın Angora'daki evinin ziyaretçisi eksik olmuyor. İl başkanları, parti yöneticileri sürekli olarak görüşmeler yaparak, Baykal'ın tavrını ölçmeye çalışıyor. Ayrıca Baykal'ın telefonları da sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar hiç susmuyor.

TÜM DİKKATLER SALIYA ÇEVRİLDİ

Partinin içeriden parçalanmaması, tartışma yaşanarak zayıf düşürülmemesi için sürekli uyarılarda bulunan Baykal, bütün dikkatini de salı günü yapılacak il başkanları toplantısına verdi. İl başkanlarının büyük bir çoğunlukla Baykal'ı, 'Yeniden göreve çağırmaları' durumunda önemli gelişmelerin olabileceğine işaret ediliyor. Salı ya da çarşamba günü adaylık konusunda net gelişme bekleniyor.

KURMAYLARIN 'GIYABİ' SENARYOSU

Kurmay ekip, kurultay senaryosunu da şimdiden yazdı. Buna göre, il başkanlarının ve kurultay delegelerinin büyük bölümü Baykal'ı genel başkan adayı gösterecek. Baykal'ın katılmadığı kurultayda yine büyük bir oyla genel başkan seçilecek. Baykal da 'görevden kaçamayacak', salona gelecek ve 'omuzlarda' taşınacak. Aynı ekibe göre Baykal salona sadece 'teşekkür konuşması' yapmak için gelecek ve bir gün sonraki PM listesi için kadrosunu önemli bir oranda yenileyecek.

BAYKAL'I BEKLİYOR

Baykal ile yaptığı görüşmede, 'Eğer siz olmazsanız ve onayınız olursa ben de düşünebilirim' diyen ancak 'Herkesin senin ismin üzerinde uzlaşması lazım. Başka birisi olursa da çıkman doğru olmaz' uyarısı alan Kemal Kılıçdaroğlu da Baykal'ın kararının netleşmesini bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun aklından aday olmak geçtiği, ancak 'Baykal'a rağmen harekete geçmek' istemediği ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU - SAV UZLAŞIRSA

İl başkanları toplantısından çıkacak karara göre rotasını belirleyeceği dile getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Önder Sav, Yılmaz Ateş, Onur Öymen ve Mustafa Özyürek gibi isimlerle 'ismine yönelik uzlaşma' temasları yapması, bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun Önder Sav ekibi ile ortak hareket etmesi durumunda tüm dengelerin alt üst olabileceği ve Baykal'ın dönme şansının zora girebileceğine dikkat çekiliyor.

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber