Cudi Dağı'nda yılın en büyük operasyonu başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2010 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik güçlerinin Şırnak il sınırları içindeki Cudi ve Gabar Dağlarında başlattığı operasyonlar devam ediyor. Cudi Dağı'nda sağlanan sıcak temasın ardından Cizre ilçesinden çok sayıda zırhlı araç ve askeri personel operasyon bölgesine kaydırıldı.

Cudi Dağı'nda yılın en büyük operasyonunu başlatan güvenlik güçleri bir haftadır teröristlerle sıcak temas sağlıyor. Operasyonlar, Besta ve Cudi Dağı arasında bulunan İkikiraz, Yayla ve Kurt dağlarında yoğunlaştı.

Cudi Dağı'nda devam eden operasyonlara Cizre 172. Zırhlı Tugayı'na bağlı Mekanize Piyade Taburu'ndan takviyede bulunuldu. Taburdan çıkan çok sayıda kariyer tipi zırhlı araç, mühimmat araçları ve tam teçhizatlı askeri birlikler operasyon bölgesine kaydırıldı.

Sabahın erken saatlerinde Mekanize Piyade Taburu'ndan çıkan konvoy geniş güvenlik önlemleri altında Cizre-Silopi arası Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar, Çağlayan, Derebaşı, Körselibaşı bölgelerine kaydırıldı. Konvoy güzergahında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada Mardin istikametinden gelen tam donanımlı askerleri taşıyan yaklaşık 60 sivil araçtan oluşan konvoy geniş güvenlik tedbiri ve sinyal karıştırıcı Jammer araçlarının da eşliğinde Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki sınır birliklerine kaydırıldı. Sınırın sıfır noktasındaki karakollara ve sınır birliklerine komando birlikleri kaydırılırken kritik bölgelerde de köy korucuları 24 saat elleri tetikte nöbet tutuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber