Cumhurbaşkanı , bütün twitlere yanıt verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter hesabı iki bini aşkın takiple rekor kırarken, sayfasının gördüğü bu ilginin Gül'ü de çok şaşırttığı öğrenildi.

SAYFA DOĞRULANACAK

Cumhurbaşkanı Gül'ün Twitter üyeliği siteye üye olan vatandaşlar arasında büyük yankı buldu. Bir cumhurbaşkanının bu şekilde halkın arasına karışmasına şaşıran vatandaşlar, Gül'ün sayfasını, 'verified' yani 'doğrulanmış' hale getirmesini önerdi. Bunun üzerine Köşk yetkilileri de ABD Başkanı Barack Obama'nın sayfasında uyguladığı doğrulama işlemini yapmak için çalışma başlattı. Böylece, sayfanın gerçekten Gül tarafından kullanıldığı resmiyet kazanacak.

ÜLÜLERİ TAKİP EDİN

Bu arada, Gül'ün, Twitter'in bir diğer özelliği olan takip yapmaması da sitede tartışma konusu oldu. Gül, sayfasını açtığında BBC ve CNN'i takibe almış, ancak gelen tepkiler üzerine bu takipten vazgeçmişti. Pek çok site üyesi, Gül'ün kendisini takibe almasını isteyerek, 'Ben vatandaşım takip edilmeliyim, follow me Sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Gül bana follow atın, oyum size, kimseyi takip etmeden nasıl değerlendirme yapacaksınız' gibi twitler yazdı. Köşe yazarı Nazlı Ilıcak da Gül'ün sayfasına, 'Hoş geldiniz. Gençliğin kalbi burada atıyor. Tepkili insanlar olabilir ama yararlanacağınızı düşünüyorum' twitini yazdı. Ilıcak, daha sonra da Gül'e, 'Ama sizin de, bizlerin bir bölümünü 'ünlüleri' izleyip aramızda neler konuştuğumuzu bilmenizde fayda var' twitini yazdı.

VAY BE HAVALI OLUYOR!

Twitter kullanıcıları, Cumhurbaşkanı'nın bir mesaj uzaklıkta olmasını ise şöyle değerlendiriyor: 'Vay be ne havalı oluyormuş, böyle yattığım yerden Cumhurbaşkanı'na kelam etmek... Vatandaşlarla iç içe olduğunuz için teşekkür ederiz.

YouTube yasağına karşıyım

Twitter üyesi olarak pek çok vatandaşın ilgi odağı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam üzeri kendisine ulaşan bütün twitlere yanıt verdi. Gül, takipçilerinin görüş ve eleştirilerine pek çok twit yazdı.

Zonguldak'taki göçük alanını ziyaret etme kararından neden vazgeçtiğine de site üzerinden açıklık getiren Gül, 'Ziyaretimin çalışmaları aksatabileceği ifade edilince vazgeçtim. Kalbim göçük altındaki işçilerimizle' dedi.

YouTube yasağına yönelik pek çok taleple de karşılaşan Gül, 'Kapatılmasına karşıyım, fakat bu konuda bir yargı kararı var. Cumhurbaşkanı olarak yargıya müdahale edemem' diye yazdı.

Gül, siteye akşam üzerileri girebildiğini belirterek, 'Maalesef çok uzun süre kalamıyorum ama belirli periyotlarla bazı sorulara cevap vereceğim. Günlük olaylarla ilgili düşüncelerimi de ileride paylaşabilirim. Yoğunluğumdan dolayı kimseyi Twitter'a ekleyemiyorum ama ileride olabilir' dedi.

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber