Babalar da doğum depresyonuna giriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğum öncesi ve sonrasında sadece anneler değil babalar da depresyona giriyor.

ABD'nin Norfolk kentindeki Eastern Virginia Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırma, yeni kuşak babaların doğum depresyonuna girdiğini gösterdi.

Bilim adamları, baba adayı ve yeni babanın depresyon durumuyla ilgili bilgi veren, 28 bin kadın ve erkeğin katıldığı 43 uluslararası araştırmanın sonuçlarını inceledi.

Doğum öncesi ve doğum sonrası anne adayları ve annelerin yüzde 10-30'unun depresyona girdiği, bu durumun aileyi olumsuz yönde etkilediği biliniyordu ancak bu araştırma, 10 erkekten birinin de doğumla bağlantılı olarak depresyona girdiğini ortaya koydu.

Araştırmada, babalarda depresyonun hamileliğin üçüncü ayında başladığı ve doğumdan bir yıl sonrasına kadar sürebildiği tespit edildi.

Bilim adamları, anne ve babada belirlenen depresyonun tedavi edilmemesi halinde, çocukta davranışsal ve psikiyatrik sorunların görülme riskinin artabileceği uyarısında bulundu.

Araştırmada ayrıca, Amerikalı babalarda doğum depresyonu görülme sıklığının yüzde 14, diğer ülkelerde yüzde 8 civarında olduğu vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber