Milliyet ve Radikal'in, görevde yükselme kursuna katılan memurların plaj keyfine bakışı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kursiyerlerden plaj ?açılım'ı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin çeşitli illerindeki hastane ve sağlık kuruluşları çalışan hizmetli ve personel için Marmaris'te ?Görevde Yükselme Eğitimi? düzenledi.

Seminere katılan toplam 543 kişi, 5 yıldızlı oteller Grand Yazıcı Mares, Grand Yazıcı Marmaris ve Grand Yazıcı Turban Oteli'ne yerleştirildi. Kursa katılanlar, seminerin yanı sıra tatil yapma fırsatı da buldu. Kursiyerler, seminerlerden artan zamanlarında kaldıkları otellerin plajlarına akın ederek denize girdi, güneşlendi. Plajı dolduran kursiyerlerin büyük bölümü uzun şortlarıyla dikkati çekti. Bazılarının da çoraplarıyla denize girdiği görüldü. Kursiyerlerin denize girdiği anlarda plajda tek kadına bile rastlanmadı.

Milliyet


Sağlık Bakanlığı yükselme eğitimi için 540 personeli beş yıldızlı otelde kampa aldı. Plajı dolduran personelin içinde kadın yoktu, Radikal kadınlar nerede diye sordu. Yanıt: Bilmiyoruz, kocalarına sorun!

BETÜL KOTAN

ANKARA - Sağlık Bakanlığı tarafından hastane ve sağlık kuruluşlarında çalışan personele yönelik Marmaris'te düzenlenen toplam 10 günlük ?Görevde Yükselme Eğitimi'ne büyük çoğunlukta erkekler katıldı. Bakanlığın eğitimi gerçekleştirdiği otellerin plajlarını erkek sağlık personelleri doldudurken, ortalarda tek bir kadının bile olmaması dikkatlerden kaçmadı. Bakanlık Basın Danışmanı Harun Çelik, Radikal gazetesinin, ?Görevde yükselme eğitimine kaç kişi katıldı, bunların kaçı kadın?? sorusuna yanıt veremezken, ?Bilmiyorum, araştıralım ama çok ilgilenmiyoruz? karşılığını verdi.

Sağlık Bakanlığı, görevde yükselme eğitimi vermek için Marmaris'te 5 yıldızlı, toplam üç otelde, 543 sağlık çalışanına 10 gün boyunca ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinden sağlık çalışanları, bir yandan seminerlere katılırken, bir yandan da plajlarda stres attı. Ancak plaj fotoğraflarına yansıyan görüntülerde, her üç otelin plajının da erkekler tarafından tıka basa doldurulduğu gözlenirken, aralarında tek bir kadının bile olmaması dikkat çekti.

?İlgilenmiyoruz'

Bunun üzerine Radikal gazetesi olarak, Sağlık Bakanlığı'nı arayarak görevde yükselme sınavına katılan toplam 543 sağlık personelinden kaçının kadın olduğunu sorduk. Bakanlığın Basın Danışmanı Harun Çelik, konuya ilişkin bir bilgiye sahip olmadığını ve konuyla ilgilenmediğini dile getirerek, ?Araştıralım ama açıkçası çok da ilgilenmiyorum? yanıtı verdi.

?Nereden bilelim?'

Bir sağlık bakanlığı yetkilisi de ?Kadınlar nerede' sorusuna ?Nereden bilelim, kocalarına? sorun yanıtını verdi.

Bakanlığın Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni unvanına yönelik Görevde Yükselme Eğitimi 10-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapıldı. Eğitime, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce ve merkez teşkilatından sağlık çalışanları katıldı. Otele, 9 Mayıs tarihinde giren sağlıkçılar, 21 Mayıs'a kadar hem eğitim aldılar, hem tatil yaptılar.

Her birimden katılımcı var

Sağlık Bakanlığı'nın görevde yükselme eğitimine, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında bulunan tüm birimler ayrı ayrı başvurabildi. Şoför, memur, veri hazırlama ve kontrol, şef, hastane müdür yardımcısı, hastane müdürü, eğitim şube müdürü, idari ve mali işler şube müdürü, personel şube müdürü, bilgi işlem ve sağlık istatistikleri şube müdürü ünvanıyla çalışan sağlık bakanlığı personelinin başvuruları alındıktan sonra, puanlarına göre sıralandı.

Bakanlığın başvuru listelerine göre, eğitimlere ortalama her 10 erkeğe karşı sadece 1 kadın başvuruda bulundu. Kadın sağlık personelinin başvuru sayısındaki azlık, genellikle yönetim kadrolarına eğitim verilmesi ve yönetim kadrosunda kadının adının olmaması gerçeğiyle açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber