Sahte çürük raporunda 17 kişi hakkında iddianame

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 18:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ?Sahte çürük raporu? soruşturması kapsamında, 8'i tutuklu 17 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Soruşturma savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamenin pazartesi günü İstanbul Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya sunulması bekleniyor.

BİR NUMARA TUGAY TEPE, İKİ NUMARA ALBAY ÜÇOK

Eylül 2009 yılında başlatılan Sahte Çürük Raporu Çetesi Soruşturması tamamlandı. Savcı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede 8'i tutuklu 17 sanık yer alıyor. Yaklaşık 200 sayfalık iddianamede soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Murat Tugay Tepe bir numarada yer alırken, 2 numarada ise Hakim Albay Zeki Üçok yer aldı. Tepe ile Üçok örgüt yöneticiliği ile suçlandığı iddianamede 60 eylem anlatılıyor.

ÇUBUKLU'YA GÖREVSİZLİK

İddianame ile birlikte 3 kişi hakkında ise görevsizlik verildi. Bu isimlerden en önemlisi ise ifadeye çağrılan ancak gelmeyen Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu olduğu öğrenildi. Çubuklu'nun dosyasının ayrılarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Yaklaşık 8 aydır sürdürülen soruşturma kapsamında Murat Tugay Tepe, Hakim Albay Zeki Üçok, Fehmi Suna, Ömer Uçar, Tahir Mete Turan, İsmail Es, Taylan Özgür Düşko, Erdem Kılıç tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber