İzmir Bilişim Polisinden, pos makinesi vurgunu operasyonu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Bilişim Polisi, anlaşmalı işyerlerine yerleştirdikleri pos makinesi görünümlü 'şifre kopyalama cihazı'yla 20 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak 3 milyon TL'lik vurgun yaptıkları iddiasıyla biri kadın 30 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir, İstanbul, Antalya ve Aydın'da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarla çökertilen şebekenin kullandığı modifiye pos cihazının yapımının son derece zor olduğu öğrenildi. Elebaşı K.A. (41) ve şebeke üyelerinin, dolandırdıkları paralarla mağazalar açtığı, son model otomobillere bindiği ve villalarda lüks yaşam sürdükleri belirlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı yaptığını belirledikleri şebekeyi 10 ay takibe aldı. Takibin ardından 4 il merkezi ile ilçelerinde yapılan eşzamanlı baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 28'i İzmir Adliyesi'ne sevk edilirken 2 şüpheli serbest bırakıldı. Örgüt yöneticilerinden 4'ü imal ettikleri kredi kartları ile yurtdışına çıkmak isterken, 4'ü de sahte kredi kartlarıyla alışveriş yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Şahısların bazı kredi kartı bilgilerini Rus hackerlerden satın aldığı, bir kısmını da turizmin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların alışveriş yaptığı mağazalara yerleştirdikleri özel modifiye pos cihazları ile ele geçirdiği öğrenildi. Zanlıların hackerler aracılığıyla elde ettikleri banka müşterilerine ait bilgiler doğrultusunda kopyaladıkları kredi kartları ile Tayland, Brezilya, Suriye, Lübnan ve Libya gibi vize uygulamayan ülkelere günübirlik gidip alışveriş yaptıkları tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber