Devlet Denetleme Kurumun'dan EPDK raporu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 09:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

RAPORUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) işlem ve faaliyetlerini incelediği raporunda, EPDK üyelerinin sık sık 1-2 gün yıllık izin alıp toplantılara katılmadıklarını belirterek, bu duruma son verilmesini istedi

DDK'nın raporunda EPDK Başkan ve üyelerinin mal bildirimlerinin kurumda herhangi bir inceleme ve kıyaslamaya tabi tutulmaksızın muhafaza edildiği belirtilerek, ?Kurumda çalışan personelden bazılarının ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma ve sektörde faaliyet gösterme yasağına uymadıkları yolunda kuvvetli şüphelerin varlığı tespit edilmiştir? denildi.

Kömürde yetersizlikler bulunduğu, güneş ve rüzgar enerjisine geçilmede çekingen davranıldığı, bir an önce nükleer santral kurulması gerektiği belirtilen raporda şunlar denildi: ?Elektrik piyasasında, çözümü gittikçe imkânsız hale gelmekte olan kurumlar arası borç sarmalı oluşmuştur. Doğal gaz piyasasında rekabetçi bir ortamın sağlanmasını teminen kontrat devirleri yoluyla BOTAŞ'ın piyasa payının yüzde 20'nin altına düşürülmesine ilişkin Kanuni sure dolduğu halde anılan şirketin piyasa payının hala yüzde 70 duzeyinde olduğu tespit edilmiştir? denildi.

RAPORUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber