Adalet Bakanlığı 2010 yılı personel alım takvimini açıklamayacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurumları kurumlarında ölüm, istifa vs. nedenlerden dolayı boşalan kadroları personel alımı yaparak doldururlar. Memur olmak için KPSS'ye hazırlanan bir çok memur adayı hangi kurumun ne kadar personel alacağını, hangi ünvanlarda personel alacağını merak ettiği gibi Adalet Bakanlığı'nda çalışmayı düşünen memur adayları ise; Adalet Bakanlığı'nın da ne kadar personel alacağını, hangi ünvanlarda personel alımı yapacağını merak etmektedirler.Adliyelerdeki personel açığının oldukça fazla olduğu aşikar olmakla beraber bir hakimin ilgileneceği dosya sayısı bakanlığın açıkladığı rakamın oldukça üzerindedir, yine bir Zabıt Kâtibinin ilgileneceği dosya sayısı ise yine bakanlığın açıkladığı rakamın çok ama çok üzerindedir.

Bu bağlamda kamu kurumları; ne kadar personel alacağını, hangi ünvanlarda personel alımı yapacağını açıklayarak bu konuda memur adaylarının kafalarındaki soru işaretlerini gidermektedirler. Memur adayları Adalet Bakanlığı'ndan Zabıt Katibi veya Mübaşir ya da başka ne gibi ünvanlarda personel alımı yapacağını ve bunu hangi zaman dilimleri içerisinde yapacağını merak etmektedirler.

Adalet Bakanlığı 03.06.2009 tarihinde yapmış olduğu duyuruda 2009 yılı içerisinde 13 bin 300 adet personel alımı yapacağını duyurmuştu.

Memur adayları Adalet Bakanlığı'nın 2010 yılında hangi ünvanlarda ne kadar personel alımı yapacağını merak etmekte olup, konuyla ilgili açıklamalarını beklemektedirler.

Memurlar.Net Adalet Personeli Bölümü Editörleri
? ÇOTANAK' ve ergun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber