Kimi arkeolog kimi mühendis, onlar 'gönülsüz' postacılık yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olup işsiz kalmamak için PTT'ye giren postacılar mesleklerini icra etmek istiyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Beldesi PTT'sinde postacılık yapan arkeolog Gökhan Şener ile tekstil mühendisi Veysel Gökhan Pak, postacılığı işsiz kalmamak için yaptıklarını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nü birincilikle bitirdiğini belirten Gökhan Şener, arkeolojinin başkenti Side'de postacılık yapmasının zoruna gittiğini söyledi. Gökhan Şener, bir arkeolog olarak en fazla zoruna gidenin Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Side Antik Kent kazı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı'nın öğrencileriyle kazı yaparken gelen postalarını vermek olduğunu kaydetti. Şener, "Bölümümü birincilikle bitirdi ama esas mesleğimi yapamıyorum. Side Antik Kent'te Anadolu Üniversitesi kazı ekibini görünce içim gidiyor. Kendi mesleğimi yapamadığım için çok üzülüyorum. Mesleğimle ilgili alanda çalışmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'na hazırlanıyorum. Gençlere tavsiyem her işi yaparım abi mantığıyla meslek seçmesin. Sevdikleri meslekleri seçsin." diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olduğunu belirten Veysel Gökhan Pak ise, postacılığı işsiz kalmamak için yaptığını belirtti. Kendi mesleğiyle ilgili alanda çalışmak için KPPS'na hazırlandığını belirten Veysel Gökhan Pak, üniversite öğreniminde aldığı kredi paralarını geri ödemek için postacılık yapmaya mecbur kaldığını kaydetti. Pak, "Kendi mesleğimle ilgili bir alanda çalışmak istiyorum. Tekstil mühendisiyim ama postacılık yapıyorum deyince insanlar şaka yaptığımı zannediyor. Kendi mesleğimde yükselmek istiyorum. Gençlere tavsiyem sevdikleri bir mesleği seçsinler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber