Cumhuriyet'e Molotof Davası'nın Ergenekon'la birleştirilmesi istendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURİYET Gazetesi'ne molotofkokteyli atılmasına ilişkin 7'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşma, tutuksuz sanık Oğuzhan A.'nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına ve izleyicilere kapalı yapıldı. Oğuzhan A.'nın ifadesinden sonra izleyiciler salona alındı.

Oğuzhan A., ifadesinde olay günü Eyüp'te gördüğü tutuklu sanık Bedirhan Şinal'ın kız arkadaşıyla tartışırken ?Yarın beni gazetelerde göreceksin? dediğini söyledi. Bedirhan Şinal'ın internetten İbrahim Tatlıses gibi ünlü kişilere baktığını söyleyen Oğuzhan A. sözlerine şöyle devam etti:

?Bizim de bu kişiler gibi tanınmış kişiler olacağımızı söylüyordu. Sonra internet kafeden ayrıldık. Bir şirkete molotofkokteyli atacağımızı sonra da ünlü olacağımızı söyledi. Televizyonculardan da para kazanacağımızı söyledi. Bu vaatler üzerine ben de tamam dedim.

Bedirhan Şinal'la yolda giderken üç küçük kola şişesindeki benzini bir bira şisesine koyduk. Taksiden Şişli'de indik. Bedirhan Cumhuriyet Gazetesi'ni sordu. 'Cumhuriyet'e atarsak daha da çok para kazanırız' dedi. Cumhuriyet Gazetesi önünde bir tur attıktan sonra Bedirhan cebinden molotofkokteylini çıkararak benden ateş istedi. Ben de kibriti çıkarttım ve molotofkokteylini yaktım. Şinal güvenlik kulübesinin yanına molotofu fırlattı. Sonra da kaçmaya başladık."

Yaptıklarından pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini söyleyen Oğuzhan A., ?Bedirhan bana 'Arkadaşlarımıza hava atacağız' diye söyleyip vaatlerde bulunduğu için bu olaya katıldım. İlk önce 500 TL, sonra 10 bin TL vereceğini söyledi" dedi. Bedirhan Şinal'ın paralı kişilerle dolaştığını, yapmadığı olayları üstlendiğini belirten Oğuzhan A. şöyle konuştu:?Bazı şahıslara özenirdi. Bazı şahıslar haftada ya da ayda bir gelip Bedirhan'a para verirdi. Hatta yanıma geldiğinde 700 TL'si vardı. Neden verdiklerini bilmiyorum. Bu şahıslar bazen bir kişi bazen de iki kişi olurlardı. Molotof eyleminden iki ay önce bu şahısların Bedirhan'a para verdiğini biliyorum. Genelde siyah takım giyiyorlardı. Kravatlı değillerdi."

Sanıklardan Bayram Demir'in avukatı Emin Emir, iddianamede eylemi hangi örgütün yaptığının açıklanmadığını belirterek, ?Eylemin Ergenekon Terör Örgütü tarafından yapıldığı yönündeki iddialara karşın davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme taleplerini reddetti. Bu davada örgüt yok. Varsa Ergenekon Davası'yla birleştirilmesini yoksa, bunun değerlendirilip tutuklu olan müvekkkilimin tahliye edilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, Ergenekon iddianamelerinin CD ortamında istenmesine karar verdi. Heyet ayrıca Ergenekon Terör Örgütü'yle ilgili MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay'dan mahkemeye gönderilen belgelerin de istenmesini kararlaştırdı. İki davanın birleştirilmesi yönündeki talebin, istenen belgeler geldikten sonra değerlendirileceği belirtildi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı 6 Ekim 2010'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber