Emzik uzun kullanılırsa zararlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 22:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzun süre emzik kullanan çocukların diğer çocuklara nazaran daha fazla konuşma güçlüğü çektiğini belirten Dr. Güneri İmren, annelerin bebeklerin ağlamasını önlemek için sık sık emziğe başvurmalarının sakıncalı olduğunu söyledi. Bebeği ağlayan ve huzursuzlaşan bir annenin çoğu zaman ilk yaptığı şeyin emzik vermek olduğunu ifade eden İmren, şöyle konuştu: "Masumca yapılan bu hareket, ileride bağımlılığa dönüşebilir, anne sütünün emilmesini engelleyebilir. Bağımlılığa dönüşen emzik kullanımı, çocuklarda hem

fiziksel hem de ruhsal sorunlara neden olur. Emzik kullanan çocuklarda, uzun süre emzik kullanmaya bağlı gelişen diş damak sorunları, konuşma gelişiminde etkilenme, iletişim ve sosyal gelişimde olumsuzluk gibi sonuçlar görülür. Bebeklerin dillerinin gelişimini geciktirebilir. Ayrıca, annelerin, bağımlılık acısından dikkat etmeleri gereken nokta; bebeklerinin gergin, sinirli ve huzursuz olduğu anlarda emziği susturmak için tek çare olarak görmemeleridir."

MÜZİK DİNLETİN ŞARKI SÖYLEYİN

Anne ve babaların bebeği sakinleştirmek için müzik dinletmek, şarkı mırıldanmak, kucağa alıp onunla konuşmak gibi yöntemler de geliştirmesi gerektiğini anlatan İmren, pek çok enfeksiyonun bulaşmasında temiz olmayan emziklerin rol oynadığını da hatırlattı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren, bağımlılığa dönüşen emzik kullanımının çocuklarda orta kulak iltihabı riskini artırdığını, ağız ve diş yapısını bozduğunu da belirtti. Dr. Güneri İmren, annelerin bebeklerine emzik kullandırmalarının bebeklerde yaşamları boyunca oluşabilen zararlara yol açabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber